Reyhanlı saldırısında flaş gelişme

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde 52 kişinin ölümüyle sonuçlanan 2 ayrı bombalı saldırıyla ilgili olarak soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, 18'i tutuklu 33 zanlı hakkındaki iddianamesini hazırladı.Savcı, Savcısı bombalama eylemini gerçekleştiren ve

Reyhanlı saldırısında flaş gelişme

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde 52 kişinin ölümüyle sonuçlanan 2 ayrı bombalı saldırıyla ilgili olarak soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, 18'i tutuklu 33 zanlı hakkındaki iddianamesini hazırladı.
Savcı, Savcısı bombalama eylemini gerçekleştiren ve planladıkları iddia edilen 19 kişinin 53'er kez ağırlaştırılmış müebbet, 2 bin 860'ar yıl da hapis cezası talep etti. Hazırlanan iddianamede, sanıkların Suriye Devlet Başkanı Başer Esad ve istihbarat örgütü El Muhabarat ile irtibat halinde oldukları öne sürüldü.

Kanlı patlamalar 11 Mayıs'ta Reyhanlı'da meydana gelmişti. Belediye ve PTT binası yakınlarına konulan bombalı araçların patlaması sonucu 5'i çocuk 52 kişi hayatını kaybederken 130 kişi yaralandı. 10'u kamu 134'u da özel kişilere ait 144 binanın hasar gördüğü patlamaya ilişkin Terörle Mücadele Kanunu'nun 10'ncu maddesiyle görevlendirilmiş Cumhuriyet Savcısı soruşturmasını tamamlayarak, 2'si Suriye uyruklu 33 sanık hakkında iddianamesi hazırladı.

Savcı, bombalama eylemini planlayan ve gerçekleştiren aralarında Suriye'de yaşayan THKP/C Acilciler Örgütünün eski liderlerinden Mihraç Ural'ın da bulunduğu 19 kişi hakkında, "Devletin Birliğini ve Bütünlüğünü Bozmak, 5'i çocuk 52 kişiyi tasarlayarak ve patlayıcı madde ile öldürmek" suçundan 53'er kez ağırlaştırılmış müebbet, "28'i çocuk 130 kişiyi öldürmeye teşebbüs etmek, patlayıcı madde bulundurmak, 10'u kamu 134'ü özel toplam 144 binaya zarar vermek' suçlarından ise ayrıca 2 bin 860'ar yıl da hapis cezası ile cezalandırılmalarını istedi.

Savcılık 14 sanık hakkında da 'THKP/C Acilciler Örgütüne üye olmak, yardım ve yataklık yapmak suçundan ise 15'er yıl hapis cezası istedi. Sanıklar arasında bombalama eylemenin planlayıcısı oldukları iddia edilen Suriye uyruklu Ömer El Hatip, Ebu Cüneyd kod adlı Muhammed Dip Koral'ni yanıs sıra saldırının gerçekleştirdiği ve elebaşı olduğu iddia edilen Hasır Eskiocak, yardımcısı Ergin Ördek ve bombalı araçları patlatan Doğan Özdemir ile Süleyman Evet de bulunuyor.

İddianamede, sanıkların Suriye Devlet Başkanı Başer Esad ve El Muhabarat örgütü ile irtibatlı oldukları da öne sürülürken hazırlanan iddianamenin mahkemece kabul edilmesi halinde sanıkların yargılanmasına başlanacak.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler