Reuters: Türk uçağı düşürüldü

 Türk Hava Kuvvetleri'ne ait bir savaş uçağı, Malatya'dan havalandıktan sonra Akdeniz üzerinde kayboldu. Pilotlarla iletişim kesildi, bölgede arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Arama çalışmaları neticesinde pilotların yerlerinin belirlendiği ve kurtar

Reuters: Türk uçağı düşürüldü

 

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait bir savaş uçağı, Malatya'dan havalandıktan sonra Akdeniz üzerinde kayboldu. Pilotlarla iletişim kesildi, bölgede arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Arama çalışmaları neticesinde pilotların yerlerinin belirlendiği ve kurtarma ekiplerinin çalışmalarına devam ettiği belirtildi. Uçağın kesin düşüş nedeniyle ilgili açıklama ise yapılmadı.

SURİYE KARASULARININ 8 MİL AÇIĞINDA

Bu arada irtibat kesilen savaş uçağının, Suriye karasularının 8 mil açığında uluslararası sulara düştüğü bilgisi geldi. Hatay'ın Samandağ İlçesi'nin güney batısında Akdeniz'e düştüğü belirtilen uçağı arama çalışmaları başlatıldı.

Bölgeye sevk edilen uçak ve helikopterlerle arama ve kurtarma çalışması başlatıldı. Mersin ve İskenderun'dan da 2 firkateyn ve 1 Sahil Güvenlik botu bölgeye hareket etti.

1 ayda 6 kilo verin, Tatile kadar bir beden incelin!

PİLOTLARIN YERİ BELİRLENDİ

Arama kurtarma çalışmaları neticesinde F-4E Phantom tipi uçakla Akdeniz'e düşen pilotların yerinin belirlendiği bilgisine ulaşıldı. Bölgede arama-kurtarma yapan ekiplerden gelen ilk bilgilere göre pilotların bulunduğu yer tespit edildi. F-16'ların eşliğinde bölgeye giden kurtarma ekipleri, pilotların getirilmesi için girişimlerde bulundu.

REUTERS SON DAKİKA GEÇTİ: UÇAĞI SURİYE DÜŞÜRDÜ

BBC Arapça, Suriye'nin kuzeyindeki Lazkiye kentinde bulunan görgü tanıklarının uçağın Suriye hava savunma sistemlerinin açtığı ateş sonucu düşürüldüğünü söylediklerini bildirdi.

Russia Today de yine görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde, pilotların Suriyeli yetkililer tarafından tutuklandığını öne sürdü.

Lübnan Hizbullahı'na ait olan El Manar kanalı, Suriyeli güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, uçağın vurularak düşürüldüğünü öne sürdü. Bu iddia, Reuters haber ajansı tarafından son dakika gelişmesi olarak duyuruldu.

SURİYE ÜZÜNTÜLERİNİ BİLDİRDİ

Bu arada Suriye, resmi kanallarla uçağın düşüşüyle ilgili olarak üzüntülerini Türk tarafına bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem