'Resmen darbe yapıyorsunuz'

TBMM Adalet Komisyonu, HSYK, Danıştay’ın da içinde olduğu torba yasa teklifini görüşmek üzere AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya Başkanlığı’nda toplandı. Toplantının başında yaşanan yer sıkıntısı ise AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın’ın yer a

'Resmen darbe yapıyorsunuz'
TBMM Adalet Komisyonu, HSYK, Danıştay’ın da içinde olduğu torba yasa teklifini görüşmek üzere AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya Başkanlığı’nda toplandı. Toplantının başında yaşanan yer sıkıntısı ise AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın’ın yer ayarlaması ile çözüldü. Ancak, iktidar ve muhalefet partilerinden üye olmayan çok sayıda milletvekili toplantıya katılınca yeniden yer bulma sıkıntısı yaşandı.
 
CHP’liler, muhalefetin toplantıya girmemesi için, iktidar partisinin bilinçli olarak daha büyük bir salon ayarlamadığı eleştirisi getirdiler. Muhalefet partili milletvekilleri ile Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ve AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın arasında tartışma başladı. Ayrıca muhalefetin AK Partililere yönelik darbeciler diye bağırması üzerine tartışma çıktı.
 
CHP’liler, AK Partilileri, "Genel Kurul Çalışmalarına katılmamakla" suçlarken, “Genel Kurulu çalıştırmak için yeterli milletvekili bulamazsınız, ama bugün burada muhalefetin sesinin kesmek yeteri kadar milletvekili toplamışsınız” sözleriyle tepki gösterdi. Komisyon toplantısının yeri önce Adalet Komisyonu olarak açıklandı ancak AK Parti'li vekillerin toplantı saatinden 45 dakika önce KİT Komisyonu'na gelip oturması dikkati çekti.
 
Muhalefet vekilleri Adalet Komisyonu'nda beklerken AK Partili vekiller KİT Komisyonu'nda oturmayı sürdürdü. Toplantı yeri daha sonra KİT Komisyonu'na alındı. Çoğunluğu hukukçu olan 30'un üzerinde AK Parti'li vekil komisyonu izlemek üzere toplantı salonuna geldi.
 
CHP ve BDP'li vekiller salona girince tartışma daha da büyüdü. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya'ya seslenerek, "İnsani şartlarla çalışılması için başka bir salona geçilmesi talebinde" bulundu. Bu sırada AK Parti'li Ahmet Aydın, "yer var" diyerek CHP'li vekilleri oturmaya davet etti. Bazı AK Partili vekiller oturdukları koltuklardan kalkarak CHP'lilere yer verdi. Ancak CHP'li vekiller oturmadı.
 
İyimaya, görüntü alan basının toplantı salonundan çıkmasını istedi. Bunun üzerine Altay, "Kapıda içeri giremeyen milletvekilleri var. Basın da çıkamaz" dedi. Tansiyon giderek yükselirken CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, AK Parti'li vekillere seslenerek, "Resmen darbe yapıyorsunuz. Komisyonu işgal etmişsiniz" dedi. AK Partili vekiller Köktürk'e "Ayıp ayıp" diye bağırırken, CHP'li vekiller de "Asıl size ayıp" diye tepki gösterdi
 
İyimaya tartışmanın giderek büyümesi üzerine toplantı saatini 15.30'a aldığını belirterek grup başkanvekillerini toplantıya çağırdı. Görüşmenin ardından toplantı salonu üçüncü kez değişerek Plan ve Bütçe Komisyonu'na alındı. Plan ve Bütçe Komisyonu'na gelen vekiller arasında yer tartışması devam etti. AK Parti milletvekilleri Ramazan Can ile Recep Özel'in muhalefet sıralarına ayrılan koltuklara oturmasına CHP'liler tepki gösterdi. Bunun üzerine Can ve Özel'in oturduğu koltukların önündeki sıranın üstüne Altay ve CHP Milletvekili Bülent Tezcan oturdu. Tepkilerin sürmesi üzerine Can ve Özel oturdukları koltuktan kalkarak iktidar partisi vekillerine ayrılan bölüme geçti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem