Resepsiyonda türbanlı avukat çıkışı

 3 Nisan resepsiyonuna katılan Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukcu ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, türbanlı avukata izin veren Danıştay kararının uygulanması gerektiği uyarısında bulundu. Kılıç, uzun tutuklamaya itiraz başvurularının kabul edi

Resepsiyonda türbanlı avukat çıkışı

 

3 Nisan resepsiyonuna katılan Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukcu ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, türbanlı avukata izin veren Danıştay kararının uygulanması gerektiği uyarısında bulundu.
 
Kılıç, uzun tutuklamaya itiraz başvurularının kabul edilebilirliğinin 2-3 gün içinde usülden görüşülüp karara bağlanacağını açıkladı ve “Anayasanın 90. maddesi uygulansa Türkiye’de sorun kalmazdı” dedi.
 
KILIÇ: DANIŞTAY BAŞKANI DOĞRU SÖYLÜYOR
 
Kılıç “Türbanlı avukat kararını bazı mahkemeler uygulamıyor” soruları üzerine, “Danıştay Başkanı doğru söylemiş. Ortada bir yargı kararı var. Bunun uygulanması lazım. Aksi düşünülebilir mi yoksa bu kararlar niçin veriliyor uyulmayacaksa? O hakimin görüşü, düşüncesi tabii. Ona bir şey diyemem. Ancak bununla ilgili herhalde taraflar temyiz ettiğinde üst makamlar gerekli cevabı verecektir” dedi. Kılıç, laiklik ve uzun tutuklama itirazlarıyla ilgili şunları söyledi:
 
2-3 GÜN İÇİNDE KARAR
 
“Adalet Bakanlığı’nın uzun tutuklama itirazlarıyla ilgili görüşü esasa ilişkin usüle ilişkin değil. AİHM tutuklamayı kesin hüküm niteliğinde görüyor. Eğer mahkeme usülden bu yönde karar oluşturursa, kabul edilebilirlik kararı verilebilir. Bakanlığın yaptığı bir savunma da değil. Bakanlık sadece yasada olanları aktarıyor. Anayasa Mahkemesi de oraya bilgi için gönderiyor.
 
4+4+4 KARARI: ÖZGÜRLÜKÇÜ LAİKLİK ANLAYIŞI SORUNLARI ÇÖZER
 
Pozitif anlamda bir değişikliğin, dolayısıyla daha liberal, daha özgürlükçü bir laiklik anlayışını bu ülke için çok daha sorunları çözecek bir anlayış olduğu kanaatine vardık. Dikkat ederseniz iki arkadaşın muhalefeti var. 15 arkadaşın oyuyla geçmiş olan bir karar, dolayısıyla çok güçlü bir içtihat tabii. Bunu kabul etmek lazım.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem