Reşat Altay'dan şok iddia!

AGOS Gazetesi Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi davasında ortaya atılan, "Yasin Hayal'e ait telefon kayıtlarının silindiği" iddiasına ilişkin inceleme kapsamında dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay'ın İstanbul Fatih Cumhuriyet Savcılığı'na

Reşat Altay'dan şok iddia!

AGOS Gazetesi Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi davasında ortaya atılan, "Yasin Hayal'e ait telefon kayıtlarının silindiği" iddiasına ilişkin inceleme kapsamında dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay'ın İstanbul Fatih Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği ifade şoke etti.

 

28 Mart'ta, Dink Ailesi avukatlarının yazılı sorularını yanıtlayan Altay, müdür olarak atandıktan sonra tüm birimlerden brifing aldığını ancak İstihbarat Şube Müdürleri Engin Dinç ve Faruk Sarı'nın kendisine Dink'e suikast ihbarına ilişkin herhangi bir bilgi aktarmadığını anlattı, asayiş toplantılarında da konunun hiç gündeme gelmediğini belirtti.

 

Reşat Altay, polis muhbiri Erhan Tuncel'den alınan ve Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi'ne gönderilen "Dink'in Yasin Hayal Grubu tarafından öldürüleceği" ihbarının yer aldığı "F-4" raporundan da haberinin olmadığını söyledi. Altay cinayetten sonra istihbarat şubesi tarafından 14 saat sorgulanan Tuncel'in gözaltına alındığını da bilmediğini anlattı.

 

İstihbarat Şube Müdürü Dinç'in kendisine  Tuncel'in  yardımcı istihbarat elemanı olduğunu ve aşırı " sağ grupların Çeçenistan faaliyetleri hakkında bilgi verdiğini söylediğini aktaran Altay. "Şube müdürüne 'Gerekirse bu kişiyle ben görüşeyim' dedim. Bana 'Sizin görüşmenize gerek yok. Ben hallederim' dedi" bilgisini verdi. Reşat Altay ifadesinde cinayet hazırlığı konusunda önceden bilgi sahibi olması halinde her türlü tedbiri alabileceğini, Hayal ve arkadaşlarına operasyon yaparak cinayeti önleyebileceğini de kaydetti.

 

DAVA AÇILSIN

Altay'ın ifadesinin ardından Dink Ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, Rize Ağır Ceza Mahkemesi'ne bir dilekçe yazarak iddiaların ciddiyetine dikkat çekti, ismi geçen polisler hakkında dava açılmasını istedi.

 

AKYÜREK'E DÖNÜŞ YOLU 2.KEZ AÇILDI

İçişleri Bakanlığı tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı görevinden alınan Ramazan Akyürek için ikinci kez göreve dönüş yolu açıldı. Akyürek isterse yeniden istihbaratın başına geçebilecek. Polis Başmüfettişi olarak atanan Ramazan Akyürek hakkında görevden almaya ilişkin yürütmeyi durdurma kararı veren Ankara 14. İdare Mahkemesi bu kez kararı iptal etti. Mahkeme, Dink cinayetindeki görevi ihmal iddiaları gerekçe gösterilerek görevden alınan Akyürek'e isnat edilebilecek herhangi bir olumsuzluğun belirlenemediğini hükme bağladı.

 

Yürütmeyi durdurma kararı aldığı gün, atama kararını idarenin takdirine bırakan Akyürek'in bu kez görevi kabul edip etmeyeceği merak ediliyor.  Akyürek'in avukatı Nurallah Albayrak, tebligatın İçiş leri Bakanlığı'na geçen hafta ulaştığını belirterek, "Müvekkilim aklanmış olmanın haklı gururunu yaşıyor. Artık bir görev bekliyor. Şimdi İçişIeri Bakanlığı'nın atacağı adamı bekl iyoruz. 30 gün içerisinde bir adım atmak zorundalar" açıkIaması yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem