'Ramazan 30 değil 29 gün'

Türkiye'den bir gün sonra oruç tutmaya başlayan Arap dünyasında bu yıl Ramazan'ın 30 gün yerine 29 gün olacağı tartışması başladı. Ramazan ayında iftar ve sahur saatlerini dolunayın durumuna göre belirleyen ve bu yüzden Türkiye'den bir gün sonra oruç tutm

'Ramazan 30 değil 29 gün'
Türkiye'den bir gün sonra oruç tutmaya başlayan Arap dünyasında bu yıl Ramazan'ın 30 gün yerine 29 gün olacağı tartışması başladı.
 
Ramazan ayında iftar ve sahur saatlerini dolunayın durumuna göre belirleyen ve bu yüzden Türkiye'den bir gün sonra oruç tutmaya başlayan Arap dünyasında şimdi de bu yıl Ramazan ayının 30 gün yerine 29 gün olacağı tartışması başladı.
 
KATARLI ASTRONOMUN İDDİASI
Katarlı astronom Dr. Halid El-Subai, bir sonraki hilalin 29 gün sonra oluşacağını öne sürerek bu yıl Ramazan ayında 29 gün oruç tutulacağını iddia etti. Ayın dünyaya çok yaklaştığı için normalden daha kısa sürede yörüngesini tamamladığını söyleyen Katarlı astronom, bu yüzden Ramazan bayramının da 8 Agustos günü olması gerektiğinin altını çizdi.
 
TÜRKİYE'DE AYA BAKILMIYOR
El-Subai'nin iddiaları kabul edilirse Arap dünyası Türkiye ile birlikte Ramazan bayramını kutlayacak. Arap âleminde Ramazan ayı, hicri takvime göre yılın dokuzuncu ayında tam dolunayda başlıyor ve bir sonraki dolunayda sona eriyor. Türkiye'de ise Hicri takvime göre hesaplanıyor ve aya bakılmıyor.
 
HER YIL 10 GÜN ÖNE GELİYOR
Bu yüzden her yıl Ramazan ayı Miladi takvime göre 10 gün önce geliyor. Arap dünyasında Ramazan ayının başlangıcında da hilalin tamamen oluşmadığı tartışmaları yaşanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem