Rakamlar acı gerçeği ortaya koyuyor!

ESNAF KEPENK KAPATIYOR..! Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu(TESK)  verilerine göre 2005 ile 2013 yılının ilk 6 ayı arasında 1 milyon 145 bin esnaf kaydını sildirdi.Trabzon’da ise 2013 yılı verilerine göre yeni kayıt yaptıran esnaf sayısı 2 bin 8

Rakamlar acı gerçeği ortaya koyuyor!
ESNAF KEPENK KAPATIYOR..!
 
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu(TESK)  verilerine göre 2005 ile 2013 yılının ilk 6 ayı arasında 1 milyon 145 bin esnaf kaydını sildirdi.Trabzon’da ise 2013 yılı verilerine göre yeni kayıt yaptıran esnaf sayısı 2 bin 895.Geçen yıl bin 885 kişi ise kepenk kapadı
 
ESNAFIN ÇALIŞMA ÖMRÜ DÜŞTÜ
 
Kaydını sildiren esnaf grupları arasında bakkallık, bayilik, büfecilik, kahvecilik,
minibüsçülük, taksicilik, kuaförcülük, lokantacılık ve pazarcılık ilk sırada yer alıyor.TESK Başkanı Bendevi Palandöken,haksız rekabet karşısında esnafın çalışma ömrünün 1-3 yıl arasına kadar düştüğünü belirterek “Eskiden perakendeci önce imalatçı,sonra fabrikatör ve sonunda ihracatçı olurdu.Şimdi esnaftan büyüme beklemek hayal” dedi.
 
SON BİR YILDA BİN 885 KİŞİ KAYIT SİLDİRDİ
 
Trabzon’da ise 2013 yılı verilerine göre yeni kayıt yaptıran esnaf sayısı 2 bin 895.Geçen yıl bin 885 kişi ise kepenk kapadı.TESOB Başkanı Metin Kara ise esnafın ayakta kalabilmesi için perakende yasasının yürürlüğe girmesi gerektiğini belirterek “Anadolu da esnafın direnci her geçen gün daha düşüyor. Esnaf bilinci kaybolursa,şehirlerin kalbi çalışmaz.Bir esnaf şehri olan Trabzon’da esnafımızın her alanda kollanması ve sahip çıkılması gerekir” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem