Putin Okullarda başörtüsü takılmasına karşı

Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin , okullarda başörtüsüne karşı olduğunu söyledi.Putin'in açıklamaları, Rusya'nın güneyindeki Stavropol bölgesindeki gelişmelerin ardından geldi.Stravropol'daki bir okul müdiresinin Müslüman ailelerin kızlarını okula baş

Putin Okullarda başörtüsü takılmasına karşı

Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin , okullarda başörtüsüne karşı olduğunu söyledi.Putin'in açıklamaları, Rusya'nın güneyindeki Stavropol bölgesindeki gelişmelerin ardından geldi.

Stravropol'daki bir okul müdiresinin Müslüman ailelerin kızlarını okula başörtüsüyle göndermelerini yasaklamasının ardından, aileler kararı protesto etmiş ve okul müdiresi tehditler aldığını söylemişti.

 Moskova'daki bir toplantıda, konuyla ilgili bir soru üzerine dini değerlere saygılı olunması gerektiğinin altını çizen Putin, "Ancak burası laik bir ülke ve biz de düzenlemelerimizi bu doğrultuda yapacağız" diye konuştu.

 

Putin, Avrupa'da konuyla ilgili uygulamaları izlediklerini ve bunlara göre Rusya'nın tutumunu belirleyeceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler