Provokatörün bayrağı yırttığı anlar kamerada

Eskişehir'de bir iş yeri önünde asılı Türk bayrağını yırtarak kopardığı görülen şahıs, güvenlik kameralarına yansıdı.İstiklal Mahallesi'nde gece saat 03.50 sıralarında yaşanan olayda, bir oyun salonu önünde dalgalanan Türk bayrağı, bir kişi tarafından yır

Provokatörün bayrağı yırttığı anlar kamerada

Eskişehir'de bir iş yeri önünde asılı Türk bayrağını yırtarak kopardığı görülen şahıs, güvenlik kameralarına yansıdı.

İstiklal Mahallesi'nde gece saat 03.50 sıralarında yaşanan olayda, bir oyun salonu önünde dalgalanan Türk bayrağı, bir kişi tarafından yırtılarak koparıldı. Güvenlik kamerasına yansıyan olayda, dikkat çekmemek için yürürken rahat tavırlar sergileyen şahıs, ilk önce önünde durduğu bayrağı yakalamaya çalışıyor. Bayrağı ilk hamlede yakalayamayan şahıs, daha sonra etrafını kolaçan edip rüzgarın etkisiyle havalanan Türk bayrağını zıplayarak bir köşesinden yakalayıp aşağı çekerek bulunduğu yerden koparıp yanına alarak olay yerinden uzaklaşıyor.

"YAN DÜKKANDA DA AYNI OLAYIN YAŞANDIĞINI FARK ETTİK"

Sabah iş yerine gelen Yasin İnci, son dönemlerde artan terör olaylarına tepki göstermek için astığı Türk bayrağının yerinde olmadığını fark ettiğini belirtti. Olayı anlamak için güvenlik kameralarına baktığını vurgulayan İnci, gece saat 03.50'de tanımadıkları bir şahısın Türk bayrağını yerinden kopartarak aldığını tespit ettiklerini aktardı. İnci, "Gerekli bilgiyi emniyet birimlerimize de vererek müracaatımızı yaptık. Sosyal medyayı da kullanarak gerekli paylaşımlarımızı da yaptık. Memleketimizde bayrağımıza el uzatma cüretini gösterecek olanların bulunmadığına inanıyorum. Bu şahsın kısa sürede yakalanarak gerekli cezayı almasını istiyoruz. Benim dükkanımın yanındaki komşu arkadaşlarda da aynı durumun olduğunu gördük. Bu durum, bayrağa karşı farklı bir tepkisi bulunan insanların bizim memleketimizde halen bulunduğunu gösteriyor. Bu aşikar bir şekilde zaten net, ama biz de bireysel olarak bunlara gerekli mücadeleyi topyekun vermemiz gerekiyor" dedi.

"EMNİYET BİRİMLERİNE GEREKLİ ŞİKAYETLERDE BULUNDUK"

Yaşanan olaydan sonra yırtılıp alınan bayrağın yerine başka bir Türk bayrağı astıklarını ifade eden Yasin İnci, "Biz bu bayrağı yerde bulmadık. Emniyet birimlerimize gerekli şikayet başvurusu yapılmıştır. Bütün incelemeler yapıldı, emniyet güçlerimiz de şu anda şahsı aramaktalar. O bayrağı indirmeye tenezzül eden eli biz kıracak şuura sahibiz. Yani bayrağın yeri kesinlikle boş kalmaz. Bütün Türk halkının, ben Türk'üm diyen bütün insanların da bu duyarlılığa sahip olduğunu düşünüyorum. Aynı şey yaşanabilir mi diye de mekanımızda sabah 6'ya kadar da nöbetimizi tuttuk" diye konuştu.

"BAYRAĞIMIZ KENDİNİ BİLMEZ KİŞİLERCE KOPARILARAK ALINMIŞ"

Aynı gece kendi dükkanında bulunan bayrağın da alındığını belirten kuaför Ahmet Selek ise şöyle konuştu:

"Teröre tepki için astığımız bayrak, kendini bilmez kişilerce gece kopartılmak suretiyle yerinden alınmış. Bayrağa uzanan eller kırılsın. Biz hepimiz Mehmetiz, hepimiz askeriz. Bir inen bayrağı, bin defa asarız. 3 gündür asılıydı bayrak. Sabah geldiğimizde bayrağın yerinde olmadığını gördüm. Önce düşüncemiz yoldan geçen birinin miting için aldığı yönündeydi, ama sonra esnaf arkadaşlarla konuştuğumuzda, bunun bir kasıt amaçlı yırtılarak, koparılarak alındığını öğrendik. Komşumuzla beraber emniyete müracaat ettik. Şu anda sinirlerim bozuk olduğu için çok gerginim. Şehitler ölmez, vatan bölünmez."

Provokatörün bayrağı yırttığı anlar kamerada

Provokatörün bayrağı yırttığı anlar kamerada

Provokatörün bayrağı yırttığı anlar kamerada

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler