'Protesto herkesin doğal hakkıdır'

 TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, katıldığı konferans öncesi yaşanan protestoyla ilgili, "Protesto, herkesin doğal hakkıdır" dedi. Kuzu, AK Parti Adana İl Gençlik Kolları tarafından Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzen

'Protesto herkesin doğal hakkıdır'

 

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, katıldığı konferans öncesi yaşanan protestoyla ilgili, "Protesto, herkesin doğal hakkıdır" dedi. 

Kuzu, AK Parti Adana İl Gençlik Kolları tarafından Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen "Yeni Anayasa Yapım Süreci" başlıklı konferansa katıldı. Kuzu, konferans öncesi kendilerine "Gençlik Muhalefeti" diyen bir grubun protestosu nedeniyle geniş güvenlik önlemleri altında konferans salonuna girdi.

Sözlerine "Protesto, herkesin doğal hakkıdır" diyerek başlayan Prof. Dr. Kuzu, "Biraz önce de dışarıda ufak tefek olaylar oldu. O yaptıkları bir zeka işidir aynı zamanda. Biraz daha zeki olsalar çok daha farklı formüller bulurlardı. İsterlerse ben bunları onlara söylerim. Bu kaba kuvvet bölümü, daha orta zekanın bulacağı bir yöntem. Onlar da onları bulabiliyorlar" dedi.

Prof. Dr. Kuzu, daha önce yaşadığı yumurtalı saldırı ile artık herkes tarafından tanınmaya başlandığını belirterek, "Bu yumurta bayağı prim yaptı. Güzel de bir şeymiş. Mesela ben bu kadar kitap yazdım, bu kadar meşhur olamadım. Yumurtayı yiyince bütün dünya ve Türkiye beni tanıdı. Keşke bu yumurtayı başta yeseydik. Tabii ondan sonra başka yerlere gittik. Samsun'da bizim önümüze koca bir deve kuşu yumurtası getirdiler. Onu görünce Allah'ım dedim, şükretmek lazım, beterin beteri var. Ya deve kuşu yumurtası atsalar benim halim ne olurdu? Neyse biz öğrencilerimizden davacı olmadık. Protesto yapan öğrencilerden davacı olmak bana yakışmaz. Ben öğretim üyesiyim. Ama öğrencilerimizin yaptıkları, doğru şeyler değil. Bir, yakışmıyor. İkincisi, üniversite öğrencisine yakışmadığı gibi sağlık olarak da yumurtadan İngiltere'de iki ayrı olayda 2 kişinin gözü kör oldu. Yumurtanın kabuğu, retinayı kesiyor. Dolayısıyla bunlar kaba şeyler" diye konuştu.

2012'ye gelmiş bir Türkiye'nin anayasasının tamamlanmış olması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Kuzu, "Bu konferansta başka şeylerin konuşulması gerekiyordu. Bu Türkiye'nin siyasi kaygılarının devam ettiğini gösteriyor. Bundan sevinç duyamayız. Biz geç de olsa yapıyoruz. Ona diyeceğimiz bir şey yok ama bilesiniz ki bu mesele yıllar önce çözülmeliydi" şeklinde konuştu.

Anayasa ile ilgili yapılan ön hazırlıklardan bahseden Prof. Dr. Kuzu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ön hazırlıklarda vatandaş da dahil olmak üzere herkesten görüş alındı. Şuanda bize vatandaştan gelen dokümanlar, aşağı yukarı 19 bin sayfayı bulacak düzeyde. Bir o kadar da dernek, vakıf gibi yerler var. Demem şu ki: Doküman sorunumuz yok, bilgi problemi yok, söylenecek her şey söylenmiş. Bütün mesele, bunların içerisinden arının bal yaptığı gibi çıkarıp bir metin ortaya koymaktır."

Bu arada, Kuzu'nun konferans verdiği salona girmek isterken gözaltına alınan 10 kişinin de, Erdoğan Çıtak Polis Merkezi'nde ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem