Protesto gösterisinde yasa dışı slogan gerginliği

Kadıköy'de toplanan bir grup, Cizre'de yaşanan terör operasyonlarını protesto etti. Yasa dışı slogan nedeniyle grup ve polis arasında zaman zaman gergin anlar yaşanırken eylem olaysız şekilde sonlandı. İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu üyesi bir gr

Protesto gösterisinde yasa dışı slogan gerginliği

Kadıköy'de toplanan bir grup, Cizre'de yaşanan terör operasyonlarını protesto etti. Yasa dışı slogan nedeniyle grup ve polis arasında zaman zaman gergin anlar yaşanırken eylem olaysız şekilde sonlandı.

İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu üyesi bir grup, Cizre'deki terör operasyonlarını protesto için Kadıköy İskele Meydanı'nda toplandı. Eylem öncesinde yasa dışı slogan atan bir kişi polis tarafından gözaltına alınmak istendi. Bunun üzerine toplanan kalabalık ile polis arasında gerginlik yaşandı. Gerginlik daha fazla büyümeden grup uzaklaştırıldı. Ardından polis ekipleri, yasa dışı slogan atmamak kaydıyla grubun basın açıklamasına izin verdi. Yapılan müzakerelere rağmen grup üyeleri yaptıkları basın açıklamasının ardından pankart açıp yasa dışı sloganlar atınca ortam yine gerildi. Grubu uyaran polis, sloganların atılması halinde müdahale edileceğini bildirince göstericiler oturma eylemi başlattı. Yapılan oturma eyleminin ardından grup üyeleri olaysız şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler