Prof Dr İsmail Hakkı Çavdar ekibiyle Haber61’i ziyaret etti; Sert çıktı;

EMO seçimleri öncesinde ‘Doğal Oluşum Grubu’ Haber61'i ziyaret etti.

Prof Dr İsmail Hakkı Çavdar ekibiyle Haber61’i ziyaret etti; Sert çıktı;

Haber61/Haber Servisi - Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi’nin 25 Şubat pazar günü yapacağı seçimli genel kurulu öncesi ‘Doğal Oluşum Grubu’ Haber61’i ziyaret etti . 


Ziyarete İsmail Hakkı Çavdar’ın ekibinden Yusuf Tandoğan, Oktay Gül, Kadir Başat Çolak, Mehmet Mazlum, Samet Cevahir, Özgür Karadeniz, Zeynep Hasırcı, Mine Hekimoğlu ve Hüseyin Torlak da yer aldı.

Hem projelerini, önerilerini anlatan Doğal Oluşum Grubunu’nun lideri ve şube başkan adayı KTÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr İsmail Hakkı Çavdar, mevcut yönetimin desteklediği rakibi KTÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Bölüm Başkanı Prof Dr İsmail Hakkı Altaş’a da taş attı.

KABUL GÖRDÜK

“Neden aday oldunuz sorusuna?” Pof.Dr İsmail Hakkı Çavdar,  “2 yıldır ortaya koyduğumuz söylemleri, sorunları ve çözüm önerilerimizi net bir şekilde hem üyelerimizle hem de basın yoluyla tüm kamuoyuyla paylaştık. 2016 seçimlerinde %43 oranında üyelerimizin desteğini aldık ve dolayısıyla söylemlerimizin üyelerimizin nezdinde kabul gördüğüne inandık. Buradan hareketle de sorumluluğumuzu daha da çok hissederek 2018 seçimlerinde mesleğin geleceği ve itibarı için Doğal Oluşum grubu olarak yönetim kurulu adaylığımızı ilan ettik.” diyerek cevap verdi. 

MUTLU ETTİ

“Başından itibaren, meslek ilkeleri doğrultusunda ülke ve üye yararlı hizmet anlayışıyla işleyişini sürdürmesi gereken meslek odalarına siyasi söylemlerin karıştırılmaması gerektiği temennisini dile getirdik. Bu seçim sürecinde aday olan diğer yönetim kurulundaki değerli meslektaşlarımızın son basın açıklamasında ortaya koydukları söylemlerin bizim başından beri ısrarla dile getirdiğimiz söylemlerimizle paralellik arz etmesi ekibimizi mutlu etmiştir. Bu bakış açısıyla camia olarak kazançlı çıkanın üyelerimiz ve meslek odamızın olacağı aşikârdır. ”
diyen  Çavdar, rakibi Altaş’ı ve ekibini ‘odaya siyaset karıştırdılar’ imasında bulundu. 

GÖLGE DÜŞÜRDÜ

Prof Dr Çavdar, şunları söyledi; ”Süreç içerisinde hakkımızda maalesef asılsız siyasi karalamalarla karşılaştık. Bu durum bizi fazlasıyla üzmüş olsa da yılmadan yolumuza devam ettik ve söylemlerimizi değiştirmedik. Güzel bir seçim maratonunda olan ekibimiz hakkında, geçtiğimiz ay yerel bir gazetede yayımlanan bir üyemizin talihsiz beyanatına karşı siyasetsiz oda yönetimi anlayışında birleştiğimiz mevcut yönetim herhangi bir tepki ortaya koymamıştır. Dahası, aynı yazının sosyal medya paylaşımına, mevcut iki yönetim kurulu üyesinin ve bu dönemde yönetim kuruluna aday olmuş bir yeni adayın beğeni koyarak desteklemesi güzel temennilerle centilmence sürmesi gereken seçim yarışına siyaset katıldığı gerçeğini bir kez daha ortaya koymuştur. Üzülerek belirtmeliyiz ki yeni bir yönetim ve siyasetsiz bir oda iddiasında bulunan diğer yönetim kurulu adayı meslektaşlarımızın söylemlerine de gölge düşürmüştür. Temennimiz bundan böyle tamamen mesleki ilkelere dayalı seçim çalışmalarına şahit olmaktır. Doğal Oluşum Grubu olarak beyan ettiğimiz 20 maddelik sorun ve çözümler için genel kurulda ve 25 Şubat Pazar günü yapılacak olan seçimde siz değerli üyelerimizin desteğine talibiz. Sonucun şimdiden ülkemize, camiamıza ve üyelerimize hayırlı olmasını temenni ederiz.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem