Predatorler İncirlik'te!

 Türkiye'nin terörle mücadele kapsamında ABD'den istediği Predator insansız hava araçlarından 2'si Adana'daki İncirlik Üssü'nde piste çıktı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 13 Kasım'da yaptığı açıklamada, 22 Kasım'dan itibaren 4 adet Predator insansız h

Predatorler İncirlik'te!

 Türkiye'nin terörle mücadele kapsamında ABD'den istediği Predator insansız hava araçlarından 2'si Adana'daki İncirlik Üssü'nde piste çıktı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 13 Kasım'da yaptığı açıklamada, 22 Kasım'dan itibaren 4 adet Predator insansız hava aracının İncirlik Üssü'ne konuşlandırılacağını ve terörle mücadele kapsamında kullanımının devamının sağlanacağını açıklamıştı.

Öngörülen tarih olan bugün saat 09.45 sıralarında iki adet Predator, İncirlik Üssü'nde kontrol kulesinin yakınlarından iki çekici yardımıyla piste çekildi. Bir süre pistte çekiciler yardımıyla ilerleyen 2 Predator, üssün kuzeyindeki hangarlara götürüldü. Savaş uçaklarının bulunduğu hangarların yanında bir süre bekletilen Predatorlerin yanına bir tanker yanaştı.

 Predatorlere tankerden yakıt ikmali yapıldı. İnsansız hava araçlarının etrafında ise 15 kadar askerin hareketliliği dikkat çekti.

Pistte ise bakım araçları bazı bölümlerde kontroller yaptı, hasarlı yerlerde küçük çaplı bakım yapıldı. Predatorler için uçuş hazırlığı yapıldığı sırada pist yakınına da 4 adet itfaiye aracı konuşlandırıldı.

Predatorlerin etrafında askeri personelin çalışmaları devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem