Pozantı gerçeğini o anlatmıştı

 Adana'nın Pozantı ilçesindeki M Tipi Kapalı Çocuk Cezaevi'ndeki 'taciz ve tecavüz' iddialarını ortaya çıkartan T.T.'nin, yaşananların ardından psikolojisinin bozulduğu ve babaannesinin mezarı başında ilaç içip intihara kalkıştığı ortaya çıktı.20 yaşındak

Pozantı gerçeğini o anlatmıştı

 

Adana'nın Pozantı ilçesindeki M Tipi Kapalı Çocuk Cezaevi'ndeki 'taciz ve tecavüz' iddialarını ortaya çıkartan T.T.'nin, yaşananların ardından psikolojisinin bozulduğu ve babaannesinin mezarı başında ilaç içip intihara kalkıştığı ortaya çıktı.

20 yaşındaki T.T.'nin, Pozantı M Tipi Kapalı Çocuk Cezaevi'nden çıktıktan sonra cezaevinde yaşananlar nedeniyle bulanıma girdiği ve 23 Aralık 2010 tarihinde Adana'nın merkez ilçesi Seyhan'a bağlı Dağlıoğlu Mahallesi'ndeki evlerinden kaçıp, Küçükoba Mezarlığı'nda bulunan babaannesinin mezarı başında ilaç içip intihara kalkıştığı, bunun da polis raporuna yansıdığı bildirildi. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Adana Şubesi Başvuru Hekimi Alev Aksungur, T.T.'nin Dağlıoğlu Şehit Mehmet Ali Aslan Polis Merkezi Amirliği'nde ailesinin gözetiminde alınan ifadesini kamuoyuyla paylaştı.

 Söz konusu ifadede T.T., "Evden ayrılıp, babaannemin kabrini ziyarete gittim. Mezarın başında duygulandım ve ağladım. Psikolojim bozuldu ve kendimi kaybettim. Buzdolabında bulunan ilaçları rastgele aldım ve mezar başında içtim. Daha sonrasını hatırlamıyorum" dediği öğrenildi. Bir süre Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören T.T.'nin buradan taburcu edildiğini anlatan Aksungur, "Pozantı Cezaevi'nde yaşanan vahşetin ortaya çıkartılması için her türlü saldırı ve tehlikeyi göze alan T.T., 7 Mart 2012 tarihinde yapılan operasyon sonrasında gözaltına alınıp tutuklandı" dedi.

 T.T.'nin, Pozantı Cezaevi'nde gördüğü işkence sonucu psikolojisinin bozulduğunu vurgulayan Aksungur, T.T.'nin geceleri uyuyamama, gece evden kaçıp mezarlıkta uyuma, intihara teşebbüs gibi ruhsal sorunlar nedeniyle Numune Hastanesi'nde tedavi gördüğünü hatırlattı. T.T.'nin annesi ve insan hakları savunucuları olarak kendilerinin, T.T.'nin yaşamından endişe duyduklarını dile getiren Aksungur, gerek T.T.'nin intihara eğiliminin olduğunun altını çizerek, T.T.'nin bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

 T.T, 10 Şubat 2008 tarihinde Dağlıoğlu mahallesinde 25 kişiyle birlikte gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra 2008-2009 yılları arasında cezaevinde yaşadıkları  anlatmış, olay kamuoyuna mal olmuştu. 16 yaşındaki iken cezaevinde yaşadıklarını anlatan T.T.'nin iddiaları üzerine Adalet Bakanlığı konuyla ilgili inceleme ve soruşturma başlatmış, söz konusu cezaevindeki 210 çocuğu Sincan Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na nakledilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem