Polisleri taşıyan otobüs alt geçide çarptı

Yenikapı'daki mitingde görevli polis ve zabıta ekiplerini taşıyan İETT otobüsü, Halkalı-Sirkeci tren hattı için kullanılan üst geçide çarptı. Otobüsün yakıt deposu patlarken ilk belirlemelere göre biri polis biri zabıta olmak üzere 2'si ağır 26 kişi yaral

Polisleri taşıyan otobüs alt geçide çarptı

Yenikapı'daki mitingde görevli polis ve zabıta ekiplerini taşıyan İETT otobüsü, Halkalı-Sirkeci tren hattı için kullanılan üst geçide çarptı. Otobüsün yakıt deposu patlarken ilk belirlemelere göre biri polis biri zabıta olmak üzere 2'si ağır 26 kişi yaralandı.

Aynı yerde yaklaşık 3 ay öncede İETT otobüsü kaza yapmıştı. Yakıt deposu patlayan otobüsün sürücüsü ağır yaralanmıştı.

EMNİYET MÜDÜRÜ ÇALIŞKAN: OTOBÜSÜN DOĞALGAZ SİSTEMİYLE İLGİLİ

Patlamada otobüste bulunan polislerle, dışarıda bekleyen zabıtalar yaralandı. Yaralılar, başta İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere, Çapa ve Cerrahpaşa'daki Tıp Fakültesi Hastanelerine kaldırıldı. Durumu ağır olduğu belirtilen bir polis ve zabıta memuru Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

İstanbul Emniyet Müdür Mustafa Çalışkan da yaralılardan 11'inin bulunduğu Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi.

Yetkililerden bilgi alan Çalışkan, çıkışta basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Çalışkan, "Otobüsün doğalgaz sistemiyle ilgili bir şey. Arkadaşlar ilgileniyor. Bir arkadaşımızda biraz sıkıntı var. Diğerleri hafif yaralı" dedi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN RESMİ AÇIKLAMA

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü, İETT otobüsünün Fatih'te tren üst geçidine çarpması sonucu meydana gelen patlamada 20 polis ile 6 zabıta memurunun yaralandığını açıkladı. Yapılan açıklamada, "Yeni Kapı Miting Alanında yapılacak 'Teröre Karşı Tek Ses' konulu açık hava toplantısı için görevlilerimizi taşıyan İETT otobüsü, Fatih İlçesi Namık Kemal Caddesi üzerinde tren üst geçidine sıkışmış, sıkışma sonucu otobüsün gaz sistemine bağlı olarak patlama meydana gelmiştir. 20 polis ve 6 belediye zabıta görevlileri yaralanmış, yaralılardan 3 görevli ameliyata alınmış durumu hafif olan diğer görevlilerin ayakta tedavileri yapılarak taburcu işlemleri başlatılmıştır" denildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem