Polisleri şehit eden hain İranlı çıktı

Tunceli'de halı sahada futbol oynayan polislere saldırdı! Bir polisi ve eşini şehit etti...Terör örgütü PKK, Tunceli'de pazar akşamı halı sahada futbol oynayan 27 yaşındaki Komiser Cem Kerman ile öğretmen eşi 28 yaşındaki Dilay Turan Kerman'ı pazar akşamı

Polisleri şehit eden hain İranlı çıktı

Tunceli'de halı sahada futbol oynayan polislere saldırdı! Bir polisi ve eşini şehit etti...

Terör örgütü PKK, Tunceli'de pazar akşamı halı sahada futbol oynayan 27 yaşındaki Komiser Cem Kerman ile öğretmen eşi 28 yaşındaki Dilay Turan Kerman'ı pazar akşamı şehit eden teröristlerden ölü eleçen teröristin İranlı olduğu belirtildi.

YARALANMASINA RAĞMEN SALDIRIYA DEVAM ETTİ
Teröristin aynı zamanda Pülümür'de 7 askerin şehit olması eylemine katıldığı ifade edildi. Terör örgütünden yapılan ve örgüte yakın internet sitelerinde yer alan haberde, Tunceli Munzur Mahallesi'ndeki üzeri branda ile kaplı, çevresinde tel örgü bulunan halı sahaya düzenlenen terörist saldırıya katılan teröristlerden 1981 doğumlu İran'ın Mako kentinde dünyaya gelen 'Rojhat Mako' kod isimli, Kavus Dellaimilan'ın çatışmada yaralandığı halde hain saldırıyı sürdürdüğü belirtildi.

KOCATEPE SALDIRISINA DA KATILMIŞ
Bölücü örgüt açıklamasında İranlı PKK'lının 2004'te terör örgütüne katıldığı ifade edildi. Bu teröristin Tunceli'nin Pülümür İlçesi'ndeki 8 askerin şehit edildiği 'Asgirik (Kocatepe) Karakolu'na düzenlenen saldırıya da katıldığı iddia edildi.

2007 yılı Haziran ayında Tunceli Pülümür'e bağlı, Munzur Dağı eteklerinde bulunan Kocatepe Köyü'ne yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Kocatepe Jandarma Karakolu'na nöbetçi askerlerin tanıdığı, çalıntı ciple gelen PKK'lı 2 teröristten biri karakol bahçesine girdikten sonra askerlerin üzerine el bombası atmıştı. Araçta bulunan diğer terörist de cipten inerek askerleri otomatik tüfekle taramıştı. Bu sırada çevrede bulunan kayalar arasında gizlenmiş birkaç noktadan da askerlere teröristlerce ateş açılırken ilk ateş sırasında 3 asker şehit olmuş, 11'i de yaralanmıştı. Saldırı şokunu atlatan askerlerin karşı ateş açması üzerine teröristlerden 1'i öldürülmüş, 'Rojhat Mako' kod isimli, Kavus Dellaimilan kaçmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem