Polislerden Yazıcıoğlu incelemesi

Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında Polisler Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde inceleme yapıyor

Polislerden Yazıcıoğlu incelemesi

BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin olarak, sabah saatlerinde İzmir'de bir astsubayın evinde arama yapıldı.

Malatya Cumhuriyet Savcılığı'nın dün (27 Eylül) çıkardığı arama kararından sonra Malatya, İstanbul, Ankara ve Antalya ile birlikte İzmir'de de sabah erken saatlerde operasyon başlatıldı. Polis ve askeri yetkililer, Hava Eğitim Komutanlığı'nda görev yaptığı ileri sürülen Astsubay A.Ö.'nün evini ve Merkez Komutanlığı'nda görevli olduğu birimi aradı. Arama sonunda döküman ve bilgisayar kayıtlarına el koyulduğu fakat A.Ö.'nün gözaltına alınmadığı öğrenildi.

Yazıcıoğlu ile beş kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili soruşturmayı yürüten özel yetkili Malatya Cumhuriyet Savcılığı'nın talebiyle başlatılan operasyonlarda ele geçirilen belge ve kayıtların Malatya'ya gönderileceği bildirildi.

POLİSLER BELGELERİ İNCELİYOR

Ankara’daki Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne (SHGM) gelen polis ekiplerinin, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili ‘kaza kırım’ raporlarını incelediği öğrenildi.

Kaza kırım üyelerinin odalarını dolaşan ekipler, düşen helikopterle ilgili geçmişe ait belgeleri arıyor. Ayrıca kazanın olduğu andan itibaren bugüne kadar yapılan incelemelerin raporları araştırılıyor. Bu arada polislerin, hava araçlarının bakım ve onarımlarının takip edildiği Uçuş Standartları Daire Başkanlığı'nda da inceleme yapabileceği öğrenildi.

EMEKLİ BİNBAŞININ EVİ ARANDI

BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun da içinde bulunduğu helikopter kazasına ilişkin soruşturmayı yürüten Malatya Özel Yetkili Savcılığı’nın kararıyla başlatılan operasyonlar kapsamında Antalya’da emekli binbaşının evi arandı.

Malatya Cumhuriyet Savcılığı’nın dün yapılan toplantıda çıkartılan arama kararı sonrası Antalya Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin sabah saatlerinde Muratpaşa ilçesi Fener Mahallesi'ndeki bir eve operasyon düzenledi. Emekli Binbaşı M.Ç.’ye ait olduğu belirtilen evde yapılan arama yaklaşık 3 saat sürdü. Arama sonunda evdeki bazı doküman, bilgisayarlar ve CD’lere el konuldu. Emekli Binbaşı M.Ç. şehir dışında olduğu için gözaltına alınamadığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem