Polisin maaş hesabını boşalttılar

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, ATM'lere yerleştirilen kopyalama cihazıyla aralarında polislerin de bulunduğu bazı kişilerin maaş ve kredi kartı hesapları boşaltıldı.Kent Merkezi'ndeki çeşitli bankalara ait ATM'lerde işlem yapan bazı kişiler, kartları ko

Polisin maaş hesabını boşalttılar
Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, ATM'lere yerleştirilen kopyalama cihazıyla aralarında polislerin de bulunduğu bazı kişilerin maaş ve kredi kartı hesapları boşaltıldı.

Kent Merkezi'ndeki çeşitli bankalara ait ATM'lerde işlem yapan bazı kişiler, kartları kopyalanarak dolandırıldı. Dolandırılanların arasında 5 polis memurunun da bulunduğu öğrenildi.

Kimliği belirsiz kişi yada kişiler, önceden hazırladıkları mekanizmaları ATM cihazlarına yerleştirdi. Kartın gireceği haznenin üzerine kopyalama cihazını, şifrenin yazdığı yeri gören kısma da gizli kameralar koyan kişi ya da kişiler, işlem yapan kişilerin maaş ve kredi kartlarını kopyaladı. Elde ettikleri bilgilerle kopya kartlar üreten kişi ya da kişiler, mikro kamerayla belirledikleri şifreleri kullanarak kartlarını kopyaladıkları kişilerin maaş hesaplarını boşalttı. Kredi kartlarıyla da alış veriş yaptı. Hesapları boşaltılan kişilerin başvurması üzerine Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Savcılığın talimatı üzerine dolandırıcılık olaylarının yaşandığı ATM'lerin güvenlik kamera görüntülerini incelemeye alan polis, banka hesaplarını boşaltan kişi yada kişilere ulaşmak için çalışma başlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem