Polise operasyon misillemesi!

İzmir’de 7 ocak günü, ’İmbat Dalgası’ adıyla Liman İşletmesi’ne yönelik düzenlenen 14 kişinin tutuklandığı rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan bir gün sonra, İstanbul merkezli 17 Aralık operasyonunda genel müdürü tutuklanan Halk Bankası’nın şirketlerinden

Polise operasyon misillemesi!

İzmir’de 7 ocak günü, ’İmbat Dalgası’ adıyla Liman İşletmesi’ne yönelik düzenlenen 14 kişinin tutuklandığı rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan bir gün sonra, İstanbul merkezli 17 Aralık operasyonunda genel müdürü tutuklanan Halk Bankası’nın şirketlerinden Halk Sigorta A.Ş. tarafından ilginç bir karar alındı. Operasyonu yapan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne ait 5 aracın kasko poliçeleri iptal edildi. Bu karar, yetkili sigorta acentesinin yazısıyla polise bildirildi. Yetkili acente, iptal kararında her türlü kanuni sorumluluğun, iptali gerçekleştiren Halk Sigorta Genel Müdürlüğü’ne ait olduğunu da yazısında belirtti.

Geçen 7 Ocak Salı günü, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iki yıllık takibin ardından liman işletmelerine yönelik yolsuzluk ve rüşvet operasyonu başlattı. İzmir, Ankara, İstanbul, Hatay ve Van illerinde eş zamanlı yapılan baskınlarda 28 kişi gözaltına alındı. Halen 9 kişinin arandığı operasyonla ilgili gözaltına alınan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım’ın bacanağı C.H.’ın da aralarında bulunduğu 14 kişi serbest bırakıldı, 14 şüpheli ise mahkemece tutuklandı.

OPERASYONDAN BİR GÜN SONRA ŞOK KARAR

Operasyonun gerçekleşmesinden bir gün sonra 8 Ocak Çarşamba günü, gözaltıları yapan İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne tebliğ edilen bir karar şaşkınlığa neden oldu. Halk Sigorta A.Ş.’nin yetkili acentesince gönderilen yazıda, şube bünyesinde bulunun 35 A 1511, 35 A 1516, 35 A 1707, 35 A 1775 ve 35 A 1801 plakalı polis araçlarının yaklaşık iki ay önce yenilenen kasko poliçelerinin, genel müdürlüğün talimatıyla iptal edildiği bildirildi.

Sigorta acentesi yetkililerinin, kendilerine ulaşan emniyet yetkililerine, kararı genel müdürlüğün isteğiyle almak zorunda kaldıklarını, bundan da büyük üzüntü duyduklarını dile getirdikleri belirtildi.

’HER TÜRLÜ SORUMLULUK GENEL MÜDÜRLÜĞE AİT’

Emniyet yetkililerinin kanuni haklarını aramak için resmi yazı istemeleri üzerine ise, aynı acenteden bu kez 09.01.2014 tarihli ıslak imzalı olarak şu yazı gönderildi:

"İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube başkanlığına, Biriminiz sorumluluğunda bulunan 35 A 1511, 35 A 1516, 35 A 1707, 35 A 1775 ve 35 A 1801 plakalı araçların kasko poliçeleri, Halk Sigorta A.Ş. genel müdürlük talimatı ile 08.01.2014 tarihi itibariyle iptal edilmiştir. Bu poliçelerin iptalinden kaynaklanan her türlü hukuki ve kanuni sorumluluk Halk Sigorta A.Ş.’şe aittir. Saygılarımızla."

POLİS YASAL YOLLARA BAŞVURACAK

İstanbul merkezli olarak 17 Aralık 2013 tarihinde düzenlenen yolsuzluk operasyonunda evinde ayakkabı kutularında paralar çıkan ve halen de tutuklu bulunan Sülayman Aslan’ın genel müdürlüğünü yaptığı Halk Bankası şirketlerinden Halk Sigota A.Ş.’nin aldığı bu karar, tartışma yarattı. Ayrıca kararın yine İzmir’deki yolsuzluk operasyonunu yapan birimin araçları için alınması, misilleme yapıldığı iddiaları gündeme getirdi. Emniyet yetkililerinin, bu iptal kararıyla ilgili olarak yasal yollara başvuracakları kaydedildi.

Sigorta poliçe sözleşmelerinde cezai yaptırımı da öngören karşılıklı iptal maddelerinin bulunduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem