Polis şiddeti kamerada!

Adana'da 'uzun namlulu silah var' ihbarı üzerine Özel Hareket ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı polislerin gece baskın yaptığı evde ruhsatsız 1 tabanca ile 2 av tüfeği bulundu. Aramada 17 yaşındaki lise öğrencisi M.R.Ö.'ye uygulanan şiddet, evde

Polis şiddeti kamerada!

Adana'da 'uzun namlulu silah var' ihbarı üzerine Özel Hareket ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı polislerin gece baskın yaptığı evde ruhsatsız 1 tabanca ile 2 av tüfeği bulundu. Aramada 17 yaşındaki lise öğrencisi M.R.Ö.'ye uygulanan şiddet, evdeki güvenlik kamerasına yansıdı. Ev sahibi emekli işçi 58 yaşındaki Mehmet Lütfü Özgün, bu baskında evin kapı ve  pencerelerinin kırıldığını, buzdolabı ve televizyonunun da hasar gördüğünü iddia ederek, savcılığa suç duyurusunda bulundu.
İddiaya göre geçen 5 Aralık'ta Ova Mahallesi'nde oturan Mehmet Lütfü Özgün'e ait evde kalaşnikof tüfek bulunduğu ihbarı yapıldı. Özel Hareket ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gece yarısı tek katlı evin bahçesine girip, binanın giriş kapısını da koçbaşı ile kırdı. Güvenlik nedeniyle eve daha önce kamera sistemi kuran aile mensuplarının iddiasına göre gecede şunlar yaşandı:

Yüzü maskeli, çelik yelekli polisler, uyuyan aile bireylerini başlarına silah dayayarak tek tek yataklarından kaldırdı. Evde bulunan gençlerden 22 yaşındaki İ.Ö. ile 17 yaşındaki M.R.Ö. de ne olduğunu anlamadan polisin şiddetine maruz kaldı. Bu sırada tuvalette olan 12 yaşındaki İ.Ö. de gürültüleri duyarak dışarı çıkınca polisler başına silah dayadı. Evde arama yapılırken, kapılar tekmelenerek açıldı. Buzdolabı ve televizyon hasar gördü. Yapılan aramada 2 av tüfeği ile 1 ruhsatsız tabanca bulundu.
Daha önce karıştığı bir kavgada silahla yaralanan ailenin 22 yaşındaki oğlu İ.Ö. evin içinde tartaklanırken, Şakirpaşa Lisesi 3'üncü sınıf öğrencisi M.R.Ö. ise bahçeye çıkartıldı.

SİLAHI ÇIKART DAYAĞI

Polislerin arasında kalan M.R.Ö., evin sundurmasının direğine yaslandı. Kelepçelenmeye çalışan M.R.Ö.'nün saçlarından tutan bir polis, başını direğe çarptı. Bu sırada yanlarına gelen bir başka polis de genci yumrukladı. Ardından da M.R.Ö.'nün kasıkları ve yüzüne diziyle ardı ardına vurdu. Yere yatılan M.R.Ö. kelepçelendikten sonra tekrar yüzü direğe gelecek şekilde tutuldu.

Evin bahçesindeki ailenin daha önce kurduğu güvenlik kamerasını fark eden polisler, kameraya ışık tutarak görüntü kaydını engelleyip, M.R.Ö.'yü eve soktu. Ancak olay anı ev sahibinin daha önceden kurduğu güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Gözaltına alınan baba Lütfü Özgün ile oğulları M.R.Ö. ve İ.Ö., polisteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Baba Mehmet Lütfü Özgün, ertesi gün polisin tutumu nedeniyle Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Oğullarından İ.Ö.'nün karıştığı bir olayda silahla vurularak yaralandığını bu nedenle hasımlarının olduğunu belirten Mehmet Lütfü Özgün, can güvenlikleri için evde silah bulundurduklarını, tedbir amaçlı olarak da bahçeye güvenlik kamerası yerleştirdiklerini söyledi.

NEYE UĞRADIĞIMIZI ŞAŞIRDIK

Başlarından geçen olayı anlatan Mehmet Lütfü Özgün, "Eşim namaz kılmış, ertesi gün de oruç tutacağı için bir şeyler yiyip, yatmaya hazırlanıyordu. Bu sırada demirle kapıya vurulduğunu duydum. Ardından cam kırıldı, ne olduğunu anlamak için kapının önüne geldiğimde 3 namlunun kırılmış olan camdan bize uzandığını gördüm. Sonra kapı açıldı, içeriye onlarca polis girdi. Odalara daldılar, kızım İ.Ö. tuvalette idi, üzerini düzeltmesine bile izin vermediler, kafalarına silahlar dayandı. Apar topar yataklarında uyuyan çocuklarımın üzerine abandılar. Hepimiz neye uğradığımızı şaşırdık, şok olduk" dedi.

KAPILARI TEKMELEDİLER

Haklarında ihbar olduğunu ve ellerinde arama kararı bulunduğunu söyleyen polislerin oda kapılarını da tekme ile kırıp arama yaptıklarını iddia eden Mehmet Lütfü Özgün, "Oğlum İ.Ö. 2 ay önce silahlı saldırıya uğramıştı. Hasmımız olduğu için evimizde av tüfeği ve ruhsatsız tabanca vardı. Bu silahların ruhsatını çıkartmak için de işlemlere başlamıştım zaten. Ama onlar arama yaparken 'keleşi çıkartın, nereye sakladınız?' diye soruyorlardı. Yaralı olan oğlum İ.Ö.'yü dövdüler. Küçük oğlum M.R.Ö.'yü dışarı çıkardılar, ellerini kelepçelerken sürekli şiddet uyguluyorlardı. Sonra biri kamerayı fark etti, 'işinizi içeride yapın, kamera kaydediyor' diye uyardı. Bunun üzerine dövmeyi bıraktılar. Sonra da elindeki kelepçeyi açtılar. 2 oğlum ile beni karakola götürdüler 4 saat burada tuttular. İfadelerimizin ardından da serbest bıraktılar" diye konuştu.
Özgün, güvenlik kamerasını fark eden polislerin şikayetçi olmamaları için telkinde bulunduğunu, evde oluşan hasarı da karşılamayı teklifettiğini ileri sürdü.

EMNİYET: BİZE ULAŞAN BİR ŞİKAYET YOK

Adana Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise, olayla ilgili kendilerine ulaşmış bir şikayetin olmadığını, iddia edildiği gibi bir kötü muamelenin söz konusu olması halinde ilgili memurlar hakkında soruşturma açılabileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem