Polis okulları kapatılıyor

İçişleri Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı yasal çalışma ile polis okulların kapatılarak yeni bir yapılanmaya gidilmesi ve polis yetiştirecek okullara öğrenci alımına yeni kurallar getirileceği öne sürüldü.  Hükümet'e yönelik 17 Aralık operasyonu ile ortay

Polis okulları kapatılıyor
İçişleri Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı yasal çalışma ile polis okulların kapatılarak yeni bir yapılanmaya gidilmesi ve polis yetiştirecek okullara öğrenci alımına yeni kurallar getirileceği öne sürüldü. 
 
Hükümet'e yönelik 17 Aralık operasyonu ile ortaya çıkan devlet içindeki paralel yapılanmaya yönelik temizlik harekâtı kapsamında polis okullarının kapatılması tartışmaya açıldı" ifadelerine yer verilerek düzenlemenin neden yapıldığı açıklandı. 
 
NELER DEĞİŞECEK?
 
İçişleri Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı yasal çalışma ile bu okulların kapatılarak yeni bir yapılanmaya gidilmesi, polis yetiştirecek okullara öğrenci alımına yeni kurallar getirilmesi ve emniyetteki terfi ve atama sisteminin sil baştan değiştirilmesi gibi düzenlemeler yer alıyor. 
 
JANDARMA'NIN DA YAPISI DEĞİŞİYOR
 
Demokratikleşme paketi kapsamında gündeme gelen Jandarma Genel Komutanlığı'nın sivilleştirilmesine dönük adımlara da İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı yeni pakette yer veriliyor. Bu kapsamda, mevcut düzenlemede Jandarma Genel Komutanı'nın onayı ile atanan ilçe jandarma komutanları yeni düzenleme ile İçişleri Bakanı tarafından atanacak. 
 
VALİ ONAYI GEREKECEK
 
Astsubaylar, uzman jandarmalar ve sivil memurlar ise Jandarma Genel Komutanı'nın onayıyla görevlendirilecek. Emniyet ve asayiş birimlerinde görev alacak olanların çalışma yerleri ise valinin onayıyla belirlenecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem