Polis o gruba müdahale etti

Antalya’dan “Adalet Yürüyüşü” adı altında Gezi Parkı’na yürüyen 4 kişi ile aralarında BDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü’nün de bulunduğu 15 kişilik gruba polis Gümüşsuyu Caddesi üzerinde müdahale etti.  Antalya’dan toplanan 4 kişilik grup geçtiğimiz günler

Polis o gruba müdahale etti
Antalya’dan “Adalet Yürüyüşü” adı altında Gezi Parkı’na yürüyen 4 kişi ile aralarında BDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü’nün de bulunduğu 15 kişilik gruba polis Gümüşsuyu Caddesi üzerinde müdahale etti. 
 
Antalya’dan toplanan 4 kişilik grup geçtiğimiz günlerde “Adalet Yürüyüşü” adı altında Taksim Gezi Parkına yürümek için yola çıkmışlardı. İstanbul Beşiktaş’a ulaşan grup üyelerine burada BDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile Antikapitalist Müslümanlar grubunun lideri İhsan Eliaçık’ın da bulunduğu 10 kişi katıldı.
 
Yaklaşık 15 kişilik grup Gümüşsuyu Caddesi’nden Taksim Meydanı’na doğru yürürken polis ekipleri tarafından durduruldu. Yürüyüşün izinsiz olduğu uyarılarını dikkate almayarak oturma eylemi yapan gruba çevik kuvvet kalkanlarıyla müdahale etti. Yaşanan arbede sırasında çevik kuvvet ekipleri göz yaşartıcı gaz ile müdahale ederek grubu dağıttı. Gazdan etkilen bazı eylemciler arkadaşları tarafından bölgeden uzaklaştırılırken BDP’li Kürkçü de gazdan etkilendi. Gazdan etkilenen Kürkçü çevredeki bir iş hanına sığındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem