Polis müdürünün katiline müebbet

Antalya'da Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan'ı silahla vurarak ölümüne neden olan sanık hakkında hazırlanan iddianamede, sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istendi.Cumhuriyet Savcısı Ümit Yaşar Özdemir'in Konyaaltı İ

Polis müdürünün katiline müebbet

Antalya'da Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan'ı silahla vurarak ölümüne neden olan sanık hakkında hazırlanan iddianamede, sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Cumhuriyet Savcısı Ümit Yaşar Özdemir'in Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan'ın öldürülmesine ilişkin hazırladığı iddianamede, sanık C.G.'nin olaydan yaklaşık 1 yıl önce Kütahya'dan gelerek Antalya'ya yerleştiği, olaydan 10 gün önce de oturduğu sitenin inşaatında çalışan Türkmenistan vatandaşı A.J. ile tanıştığı belirtildi.

C.G.'nin A.J. aracılığıyla yine Türkmenistan uyruklu A. isimli bir kadın ile internet ortamında tanıştığı, bu kişiye Türkiye'ye gelmesi için 4 bin dolar gönderdiği, paranın artması halinde ise kendisine iade edileceğine yönelik söz aldığı ifade edilen iddianamede, C.G.'nin evlenme kararı aldığı Türkmenistanlı kadına gönderdiği paradan kalan 2 bin doları daha sonra A.J.'den geri istediği bildirildi.

Olay günü bu nedenle tartıştıkları A.J.'nin sanık C.G.'ye bin 150 dolar verdiği belirtilen iddianamede, şunlar kaydedildi:

''C.G, dolandırıldığı iddiasıyla 155 polis imdat hattını telefonla aradı ve dolandırıcılık çetesi konusunda ihbarda bulunacağını söyledi. Sanık, arama sırasında olaya ilişkin sağlıklı bilgi vermek yerine görevlilere hakarette bulundu. Aracına binerek saat 10.00 sıralarında olayın meydana geldiği akaryakıt istasyonuna geldi. Akaryakıt istasyonundan tekrar 155'i aradı, sonra istasyondan ayrıldı. Saat 14.00'da istasyona yeniden gelerek 100 liralık benzin istedi, ancak 10 liralık benzin dolduğu ve hortumun takılı olduğu sırada otomobilini hareket ettirmek istedi. İstasyon görevlisinin uyarısının ardından otomobilini durduran sanık, yanında bulundurduğu tabancasını çıkarttı. Akaryakıt istasyonu görevlisinin korkuyla markete kaçmasının ardından C.G, benzinini kendi doldurmaya çalıştı. Ancak şifreyi bilmediği için dolum yapamadı.''

Bu sırada akaryakıt istasyonu görevlilerin ihbarı üzerine gelen polis ekiplerini de tehdit eden C.G.'nin Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan'a ''Buranın dayısı sen misin? Bana sigara getir'' dediği ifade edilen açıklamaya, şöyle devam edildi:

''Yunus ekibinde görevli polis memurunun, ''Silahını bırak'' diyerek havaya bir el ateş etmesi üzerine sanık, polis memuruna hakaret etti. Uğur Gökcan'ın, C.G.'ye polis memuruna ateş etmemesi gerektiği yönünde uyarıda bulunmak için yarım dönmesinin ardından olay meydana geldi.''

Sanığın epilepsi hastalığı nedeniyle kontrolsüz hareketler yapabileceğinden dolayı olay sırasındaki görüntülerin incelendiği, ancak hastalığa ilişkin bir görüntünün tespit edilemediği vurgulanan açıklamada, C.G.'nin ''Bir suçun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kamu görevlisini kasten öldürmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ''Nitelikli yağma ve nitelikli yağmaya teşebbüs ile 6136 sayılı Silah Kanunu'na muhalefet'' suçlarından da 33 yıl hapis cezasına çarptırılması istendi.

İddianamenin Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildiği, yargılamanın önümüzdeki günlerde başlayacağı öğrenildi.

 

-Olayın geçmişi-

Konyaaltı Belediyesi yakınlarında 22 Şubat'ta bir kişinin silahla çevreye ateş açtığı ihbarını alan Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan ve polis memurları, olay yerine gitmiş, Gökcan, C.G. ile konuşarak silahını almak için ikna etmeye çalışmıştı.

C.G, bu sırada Gökcan'ı rehin almaya çalışmış, yaşanan arbedede C.G.'nin tabancasının ateş alması sonucu Gökcan ağır yaralamıştı. Ambulansla Akdeniz Üniversitesi'ne kaldırılan Gökcan, burada şehit olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler