Polis itfaiyeye isyan etti!

Edirne'de iki katlı bir evde tadilat sırasında çıkan yangına tek araçla müdahale eden itfaiye erleri, yangın büyümesi üzerine alevleri kontrol altına alamadı. Alevler çevredeki eski binaya da sıçrarken, bölgede güvenliği sağlamaya çalışan bir polis memuru

Polis itfaiyeye isyan etti!

Edirne'de iki katlı bir evde tadilat sırasında çıkan yangına tek araçla müdahale eden itfaiye erleri, yangın büyümesi üzerine alevleri kontrol altına alamadı. Alevler çevredeki eski binaya da sıçrarken, bölgede güvenliği sağlamaya çalışan bir polis memuru telsiz üzerinden merkeze, ''Merkez yangın gittikçe büyüyor. İtfaiye müdahale edemiyor. Ellerine ayaklarına dolaştırdılar her şeyi. İtfaiyenin beceriksizliğinden yangın büyüdü'' anonsunda bulundu.

Edirne Sabuni Mahallesi İnönü İlköğretim okulu yanında bulunan Sabuni Hasan Ağa Çıkmazı Sokak üzerindeki Yılmaz Veznikli'ye ait iki katlı tarihi bir evde, saat 14.30 sularında tadilat yapıldığı sırada yangın çıktı. Ustalar, alevleri söndüremeyince itfaiye ekiplerine haber vererek yardım istedi. Yangına Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nden gönderilen tek araçla müdahale eden itfaiye erleri, çatıda her dakika büyüyen alevleri kontrol altına alamadı. Yangın, kısa sürede tüm çatıyı sararken, alevler bir süre sonra yandaki Nihat Öçalan'a ait 2 katlı eski binaya da sıçradı. Önce çatısı yanan evin ikinci katı da tamamen alevler içinde kaldı.

ANONS: "MERKEZ BUNLAR BECERKSİZ, YANGIN BÜYÜDÜ"

Bölgede çevre güvenliğini sağlayan polis memuru Arif Yiğitbaş, itfaiye ekiplerinin yangını kontrol altına alamamasına sinirlenerek telsiz üzerinden merkeze, ''Merkez yangın gittikçe büyüyor. İtfaiye müdahale edemiyor. Ellerine ayaklarına dolaştırdılar her şeyi. İtfaiyenin beceriksizliğinden yangın büyüdü'' anonsunda bulundu. Polis memuru İkinci anonsunda ise "Merkez bunlar beceriksiz, yangın büyüdü. Beceriksiz itfaiye. Ellerine ayaklarına bulaştırdılar. İtfaiyenin beceriksizliğinden yangın büyüdü" dedi.

YANGIN BÜYÜYÜNCE DİĞER EVLERE DE SIÇRADI

Yangın sırasında çevredekiler büyük panik yaşarken, Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nün olay yerine 20 kişilik personel ile 5 araç daha göndermesi sonrası yangın 2 saatte söndürüldü. Yangının çıktığı ev tamamen yanarken, Öçalan Ailesi'ne ait evin de ikinci katı kullanılmaz hale geldi. Yangın sırasında elinden ve kolundan yaralanan itfaiye erlerinden biri ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yangın sırasında çevrede olan ve dumandan etkilenenlere 112 sağlık ekipleri müdahale etti.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem