Polis dipçiğinde ölümüne vuruş!

Hakkari'de, 23 Nisan 2009'da, kapatılan Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) eyleminde çıkan olaylarda bir polis memuru tarafından o dönemde 17 yaşındayken kafasına dipçikle vurularak yaralandığı iddia edilen Seyfullah Turan'a ilişkin Adli Tıp Kurumu rapor

Polis dipçiğinde ölümüne vuruş!

Hakkari'de, 23 Nisan 2009'da, kapatılan Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) eyleminde çıkan olaylarda bir polis memuru tarafından o dönemde 17 yaşındayken kafasına dipçikle vurularak yaralandığı iddia edilen Seyfullah Turan'a ilişkin Adli Tıp Kurumu raporu, davanın görüldüğü Isparta Asliye Ceza Mahkemesi'ne ulaştı.

Kapatılan DTP'ye yönelik operasyonları protesto etmek amacıyla 23 Nisan 2009'da Hakkari'de yapılan gösterilerde polise taş atan gençler arasında bulunduğu ve özel harekatta görevli polis memuru B.T'nin kafasına dipçikle vurmasıyla yaralandığı iddia edilen ve bir süre tedavi gören Seyfullah Turan'la ilgili dava, güvenlik gerekçesiyle Isparta'da görülüyor.

Davayı yürüten Isparta 3. Asliye Ceza Mahkemesince istenen Adli Tıp Kurumu raporunun hazırlandığı bildirildi.

Seyfullah Turan'ın ve ailesinin Antalya Barosuna kayıtlı avukatı Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş, yaptığı yazılı açıklamada, Adli Tıp Kurumu 2. İhtisas Kurulunca hazırlanan raporun, yargılamanın yapıldığı Isparta 3. Asliye Ceza Mahkemesine ulaştığını belirtti.

Ermiş, kurulun Seyfullah Turan'ın darp sonucu kafasında oluşan kırıkların niteliğini incelediğini bildirdi.

Avukat Ermiş, raporda, olay tarihinde 17 yaşında olan Turan'ın kafasında meydana kırıkların hayati fonksiyonlarını orta derece tehlikeye düşürecek nitelikte olduğu tespitine yer verildiğini kaydetti. Adli Tıp Kurumu 2. İhtisas Kurulunun raporunda, tetkik ve incelemeler ışığında gencin yaşamını tehlikeye sokan bir durum olduğunun tespit edildiği, gencin yaralarının etkisinin basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olmadığı ifade edildi. Raporda, gencin vücudundaki kemik kırıklarının hayat fonksiyonlarını orta derecede etkileyecek nitelikte olduğu da kaydedildi.

 

Görevsizlik talebinde bulundu

Avukat Münip Ermiş, rapordaki tespitlere işaret ederek, mahkemenin 28 Ekim 2010'daki duruşmada, Adli Tıp Kurumundan gelecek raporun sonucuna göre sanığın tutuklanması ve görevsizlik talebini değerlendireceğini karara bağladığını belirtti.

Bu rapora göre sanığın artık yaralama fiilinden yargılanmasının hiçbir hukuksal zemini kalmadığını ifade eden Ermiş, "Sanık polisin eylemi hem 'adam öldürmeye teşebbüs', hem de 'çocuğa karşı nitelikli işkence' suçunu oluşturmaktadır. Her iki suçta yargılamayı yapacak mahkemenin adresi bellidir. Bu mahkeme, Isparta Ağır Ceza Mahkemesidir" dedi.

Ermiş, raporun ulaşması üzerine bugün Isparta 3. Asliye Ceza Mahkemesine duruşma günü beklenmeksizin CMK'nın 4/1 maddesi uyarınca görevsizlik kararı verilmesi için başvuruda bulunduklarını bildirdi.

Davanın bir sonraki duruşmasının 9 Haziran'da yapılacağını ancak mahkemenin görevsizlik taleplerine cevabını daha önce beklediklerini belirten Ermiş, polis memuru B.T'nin "yaralama" suçlamasıyla halen 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığını kaydetti.

Hakkari'deki olaylarda yaralanan Seyfullah Turan, Yüzüncü Yıl Üniversitesinde tedavi görmüş ve taburcu edilmişti. Genci tüfeğin dipçiğiyle darbettiği öne sürülen polis memuru B.T'nin yargılanmasına güvenlik gerekçesiyle Isparta'da başlanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler