Polis artık "Karbon Cop" kullanacak

 Emniyet Genel Müdürlüğü, bir dönem katlanabilir demir cop kullanmayı planlamıştı. Ancak ağır ve kullanışsız olan bu coplardan vazgeçen genel müdürlük, daha hafif ve dayanaklı karbon coplara yöneldi. KARBON COPUN ÖZELLİKLERİ Emniyet, poliüretan copların y

Polis artık "Karbon Cop"  kullanacak
 
Emniyet Genel Müdürlüğü, bir dönem katlanabilir demir cop kullanmayı planlamıştı. Ancak ağır ve kullanışsız olan bu coplardan vazgeçen genel müdürlük, daha hafif ve dayanaklı karbon coplara yöneldi.
 
KARBON COPUN ÖZELLİKLERİ
 
Emniyet, poliüretan copların yerine kullanılacak karbon coplardan deneme amacıyla ilk etapta bin adet sipariş vermeyi planlıyor. Karbon malzemeden yapılan bu coplar, dayanıklılıyla ön plana çıkıyor. Katlandığında boyu 20 santimetre kadar düşen coplar, halen kullanılan 60-65 santimetre uzunluğundaki poliüretan copların aksine özel kılıfı sayesinde kolaylıkla taşınabiliyor.
 
Karbon coplar polisin halen kullandığı coplara göre daha hafif olacak. Bu sayede polis teçhizat kemerinde daha az ağırlık taşıyacak. Yeni coplar, iç içe geçebilen 3 metal kısımdan oluşacak.
 
ÖNCE BÜYÜK İLLERDE KULLANILACAK
 
ABD ile bazı AB ülkelerinin polis teşkilatlarında da kullanılan karbon copların ilk etapta büyük şehirlerde denenmesi planlanıyor. Asayiş polislerince kullanılacak yeni coplar, daha sonra mevcutların yerini alacak. 
 
Sadece asayiş olaylarında suçlulara karşı kullanılacak bu coplar, çevik kuvvet polisine dağıtılmayacak. Böylece karbon copların toplumsal olaylarda eylem yapan göstericilere karşı kullanılmasının önüne geçilecek.
 
Polisin hareket kabiliyetini de arttıracak bu coplar sayesinde ani bir saldırıya maruz kalan polisin silahına davranmak yerine belinde taşıyacağı bu copla kendini savunması planlanıyor. 
 
ÖLÜMCÜL YERLERE VURULMAYACAK
 
Poliüretan coplara göre çok daha dayanıklı olduğu belirtilen karbon copların, açılırken çıkardığı sesten dolayı suçluda psikolojik etki yaratması da hedefleniyor. 
 
Güvenlik güçlerine bu copların kullanımı konusunda 2 günlük eğitim verilecek. Polis, müdahale sırasında mevcut coplarda olduğu gibi yeni coplarlada da vücudun ölümcül yerlerine vurmayacak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler