Polis adaylarına sağlık primi müjdesi

Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde eğitim gören polis adaylarının sağlık primleri devlet tarafından ödenecek. Böylece polis adayları ile eş ve çocukları eğitimleri süresince sağlık şemsiyesi kapsamına alınmış oldu.Üniversite mezunu polis adaylarının 6 aylık

Polis adaylarına sağlık primi müjdesi

Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde eğitim gören polis adaylarının sağlık primleri devlet tarafından ödenecek. Böylece polis adayları ile eş ve çocukları eğitimleri süresince sağlık şemsiyesi kapsamına alınmış oldu.

Üniversite mezunu polis adaylarının 6 aylık eğitim süresince sağlık primleri sorun teşkil ediyordu. Bu kişilerin öğrencilik süresince sağlık primleri ödenmiyordu. Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında sağlık primlerini kendileri ödemek zorundaydı. Zaman'dan öğrenildiğine göre, Meclis’te görüşmeleri süren torba yasaya eklenen bir madde ile polis adaylarının sağlık primlerinin Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ödenmesi sağlandı. Buna göre eğitim süresince sadece polis adayları değil evli olanların eş ve çocuklarının sağlık primleri de devlet tarafından üstlenildi. Türkiye’nin polis ihtiyacını karşılayabilmek için açılan Polis Meslek Eğitim Merkezleri’nde (POMEM) üniversite mezunu adaylar 6 ay eğitim alıp polis oluyor. Her yıl binlerce polis yetiştiren Polis Meslek Eğitim Merkezleri’nde adayların ve ailelerinin sağlık güvenceleri sorun teşkil ediyordu. Bu kişilerin öğrenci olarak sağlık hizmeti alabilmeleri de mümkün değil. GSS’ye göre öğrenci olanların en fazla 25 yaşına kadar sağlık hizmeti alabilmesi mümkün. Ancak üniversite mezunu olan POMEM öğrencilerinin önemli bir bölümü 25 yaşın üzerinde.

Uzun süredir çözüm arayan Emniyet Genel Müdürlüğü, bu kişilerin memur öğrenci kapsamında değerlendirilerek sağlık hizmeti alabilmeleri formülünü önermişti. Ancak bu formül de kabul görmemişti. Adeta krize dönen POMEM öğrencilerinin sağlık hizmeti, torba yasa ile kanuni düzenlemeye kavuşuyor. Meclis Genel Kurulu’nda görüşmeleri süren yasaya eklenen bir madde ile bu kişilerin GSS kapsamındaki sağlık primlerini Emniyet Genel Müdürlüğü karşılayacak. Evli olanların eş ve çocuklarının sağlık primleri de yine Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ödenecek.

İstanbul Arnavutköy, İzmir Bornova, Mersin, Merzifon, Bilecik, Karabük ve Çankırı’da eğitim veren POMEM müdürlüklerinde her yıl binlerce kişi polis oluyor. Halen bu okullarda 2 bin 830 kişi eğitim görüyor. Bu sene de POMEM’e binlerce polis adayının alınması bekleniyor. POMEM’e girmek isteyen adayların KPSS-P3 puan türünden Emniyet Genel Müdürlüğü’nün belirleyeceği taban puan ve üzerinde puan almaları şartı aranıyor. 4 yıllık üniversite mezunlarının başvurabildiği POMEM’de yaş sınırı bayan adaylar için 28, askerliklerini yapmış erkek adaylar için 30.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler