Polis 113 kişiyi gözaltına aldı

Siirt, Batman ve Mardin'in Nusaybin ilçesinde izinsiz gösteri yapmak isteyen gruplara polis müdahale etti. Olaylarda toplam 113 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Siirt'te DTP Milletvekili Osman Özçelik ve Belediye Başkanı Selim Sadak'ın da aralarında

Polis 113 kişiyi gözaltına aldı

Siirt, Batman ve Mardin'in Nusaybin ilçesinde izinsiz gösteri yapmak isteyen gruplara polis müdahale etti. Olaylarda toplam 113 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Siirt'te DTP Milletvekili Osman Özçelik ve Belediye Başkanı Selim Sadak'ın da aralarında bulunduğu grup basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından dağılan gruptan bazıları Çakmak Mahallesi'nde polise taşlı saldırıda bulundu. Bunun üzerine polisin müdahale ettiği gruptan 13 kişi gözaltına alındı. Olaylarda 1'i polis memuru 3 kişi yaralandı.

Batman'da ise aralarında DTP milletvekilleri Bengi Yıldız, Ayla Akat Ata ve Belediye Başkanı Nejdet Atalay'ın da bulunduğu grup, DTP il binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından bazı göstericiler polise taşlı saldırıda bulundu. Polisin müdahalesi sonucu 100 kişi gözaltına alındı.

Bu arada, Mardin'in Nusaybin ilçesindeki izinsiz gösterilerde de bazı göstericiler, yollara barikat kurarak, terör örgütü lehine slogan attı. Polisin dağılın uyarılarına taşlı saldırıyla karşılık veren gruba tazyikli suyla müdahale edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler