PKK'yı ihbar edene iş/maaş

Terör eylemleri sonucu hayatını kaybeden veya gazi olan sivillerin şehit ve gazilere tanınan olanaklardan yararlanmasına ilişkin düzenlemenin ardından önemli bir değişikliğe daha imza atıldı.Bundan böyle terör eylemlerinin ortaya çıkarılmasına, etkilerini

PKK'yı ihbar edene iş/maaş

Terör eylemleri sonucu hayatını kaybeden veya gazi olan sivillerin şehit ve gazilere tanınan olanaklardan yararlanmasına ilişkin düzenlemenin ardından önemli bir değişikliğe daha imza atıldı.

Bundan böyle terör eylemlerinin ortaya çıkarılmasına, etkilerinin azaltılmasına veya bertaraf edilmesinde yardımcı olan siviller de gazi veya şehitlere tanınan imkanlardan yararlanabilecek.
HATİCE BELGİN'E İTHAF OLUNUR

Hatice Belgin, Bingöl'de çocuklarını korumak için canlı bombanın üzerine kapanarak vücudunu siper etmiş, bu olayda hayatını kaybetmişti. Başbakan Tayyip Erdoğan, konuşmalarında sık sık kahraman anne Hatice Belgin'den söz etti.

ŞEHİTLİK VE GAZİLİK MAAŞI DA BAĞLANABİLECEK

Son düzenleme, Hatice Belgin gibi terör eylemlerinde hayatını kaybedenler için yapıldı. Çıkarılan yönetmeliğe göre; sivillerin, terörün önüne geçmek istedikleri sırada; bu faaliyetlerinden dolayı hayatını kaybetmeleri, yaralanmaları ya da sakatlanmaları söz konusu olduğunda;

* Hayatını kaybedenlerin eş veya çocuklarından biri

* Eş veya çocuğu yoksa kardeşlerinden biri

* Malul olanlardan çalışabilir durumda olanların kendileri

* Çalışamayacak durumda olanların eş veya çocuklarından biri, kamuda istihdam edilebilecek. Bu kişilere şehitlik ve gazilik maaşı da bağlanabilecek.
İŞTE YÖNETMELİĞİN İLGİLİ O MADDESİ

 Yönetmeliğin ilgili maddesi şöyle:

“Terör eyleminin ortaya çıkarılması, etkilerinin azaltılması veya bertaraf edilmesinin sağlanmasında yardımcı ve faydalı olan sivillerin bu faaliyetlerinden dolayı hayatını kaybettikleri, yaralandıkları veya sakatlandıkları ilgili valinin teklifi üzerine Bakanlık Nakdi Tazminat Komisyonu tarafından karara bağlanmışsa ve ilgili mevzuata göre malullük aylığı bağlanması koşullarını taşıyor ise, bunlardan hayatını kaybedenlerin eş veya çocuklarından birisinin, eş veya çocuğu yoksa kardeşlerinden birisinin; malul olanlardan çalışabilir durumda olanların kendilerinin, çalışamayacak durumda olanların ise eş veya çocuklarından birisinin, 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun eki (I), (II), (III) ve (IV) sayılı cetvellerde yer alan kurum ve kuruluşlarla mahalli idareler ve sermayesinin yarısından fazlası kamuya ait olan her nevi teşebbüs veya bağlı ortaklıklarda istihdam edilmelerinin usul ve esaslarını kapsar.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem