PKK'ya tarihi operasyon ve darbe

  Daha önceki operasyonlarda gözaltına alınan ve mahkemeye çıkartılan örgüt mensuplarından bazıları da tutuklandı. İşte iki günde düzenlenen operasyonlar... Ağrı Dağı'nda operasyon Ağrı Dağı'nda terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlar de

PKK'ya tarihi operasyon ve darbe

 

 

Daha önceki operasyonlarda gözaltına alınan ve mahkemeye çıkartılan örgüt mensuplarından bazıları da tutuklandı. İşte iki günde düzenlenen operasyonlar...

 

Ağrı Dağı'nda operasyon

 

Ağrı Dağı'nda terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlar devam ediyor.

 

Iğdır'ın yaklaşık 20 kilometre uzağında bulunan Ağrı Dağı'nın Mağara Tepe ve Gevro mevkiinde dün gece PKK lı teröristlerle temas sağlandı. Olay yerine intikal eden özel harekat polisi ve jandarma ile sıcak çatışmaya giren PKK'lı grup, olay yerinden kaçtı.

 

Çatışmaların yaşandığı bölgede örgütün kullandığı mağarada birçok yaşam malzemesi ve patlayıcı madde ile taşımada kullanılan bir at ele geçirildi.

 

Samsun'da sıcak temas sağlandı

 

Amasya-Ladik kırsalında dün akşam saatlerinde terör örgütü mensupları ile sağlanan sıcak temas sürüyor. Güvenlik güçlerinin iki teröristi etkisiz hale getirdiği, bir teröristin de yaralı ele geçirildiği belirtildi. Ladik kırsalı ve şehir merkezinde arama tarama çalışmaları devam ediyor.

 

Vali Öz: Terör örgütünün sözde Karadeniz sorumlusu öldürüldü

 

Amasya'da 2 askerin şehit olmasının ardından başlatılan geniş çaplı operasyonlar sonucu 2 terörist öldürüldü. Amasya Valisi Abdil Celil Öz, öldürülen teröristlerden birinin 'Bahoz Erdal' kod adlı terörist Fehman Hüseyin'in bir dönem korumalığını yapmış olan 'Mahir Koç' kod adlı, terör örgütünün sözde Karadeniz bölge sorumlusu Celal Başkale olduğunu kaydetti.

 

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "4 gün önce merkeze bağlı Çiğdemlik köyü yakınlarında kurulan hain tuzak sonucu, 2 güvenlik grevlimiz şehit olmuştu. O günden itibaren yoğun bir operasyon programı yaptık. İl jandarma bölge komutanlığı, özel harekat komando birliklerimiz yoğun bir operasyon gerçekleştirdi. Bu çalışmalar neticesinde gece saat 24.00 civarında görüntü alınarak sıcak temas sağlandı. Bunun neticesi olarak 2 terörist ölü olarak ele geçirildi." dedi.

 

Mardin'de 2 terörist etkisiz hale getirildi

 

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, 2 terörist etkisiz hale getirildi.

 

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Nusaybin ilçesi Yavruköy bölgesindeki operasyonda, dün saat 21.00 sıralarında güvenlik güçlerine teröristlerce ateş açılması üzerine çatışma çıktı.

 

Çatışmada, 2 terörist etkisiz hale getirildi.

 

Teröristlerle birlikte silah ve teçhizatlarının da ele geçirildiği bildirildi.

 

Muş Varto'da terör örgütünün erzak deposu imha edildi

 

Muş Varto'da terör örgütünün erzak deposunun imha edildiği bildirildi.

 

Muş Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 12 Aralık 2011 tarihinde yakalanan 3 teröristin verdiği bilgiler doğrultusunda, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Varto'nun Sanlıca köyü kırsalında yürütülen arazi tarama faaliyetinde, terör örgütüne ait bir erzak deposunun bulunduğu bildirildi.

 

Erzak deposunda, terör örgütü mensuplarınca kullanılmaya hazır muhtelif giyim ve yaşam malzemelerinin bulunduğu ifade edilen açıklamada, ''Depodaki malzemeler, Varto Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla olay yerinde imha edildi'' ifadeleri kullanıldı.

 

Çukurca'da 2 kişi örgüte yardım ve yataklıktan tutuklandı

 

Hakkari Çukurca'da terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 7 kişiden 2'si tutuklandı.

 

Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Özem Yetkili Van Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nce yürütülen soruşturma kapsamında Çukurca merkez ve 3 köyde terör örgütü üyelerine yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 7 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

 

Adliyeye sevk edilen zanlılardan 2'si tutuklandı, 5'i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

Tarsus'ta terör örgütü operasyonu: 10 kişi gözaltına alındı

 

Tarsus İlçesi'nde KCK'nın gençlik yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında bombalı eylem hazırlığı içinde olanların da bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

 

Alınan bilgiye göre, Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Tarsus Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Amirliği ekipleri, Tarsus'taki Barbaros, Bağlar, Gazipaşa, Fahrettinpaşa ve Şahin mahallelerindeki bazı evlere eş zamanlı operasyon düzenledi.

 

Operasyonda gözaltına alınan 10 kişi, Mersin Devlet Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

 

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda terör örgütünün mühimmat deposu ele geçirildi. Bir mağaraya baskın düzenleyen güvenlik güçleri çok sayıda mühimmat buldu.

 

Hakkari Valiliği'nin operasyon hakkındaki yazılı açıklamasında, "12 Nisan günü saat 03.00 sıralarında, Şemdinli bölgesinde bulunan bir mağarada yapılan arama sonucunda, terör örgütü mensuplarına ait olduğu değerlendirilen 209 adet 7.62 mm G-3 piyade tüfeği fişeği, 104 adet 7.62 mm Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 4 adet 7.62 mm Bixi fişeği, 2 adet kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 2 adet dinamit lokumu ele geçirilmiştir." denildi.

 

Diyarbakır'da eylemlere katılan 3 kişi tutuklandı

 

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK adına gençlik komitesi kurarak çeşitli eylemlere katıldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 kişiden 3'ü tutuklandı.

 

Emniyet Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışma kapsamında, bölücü terör örgütü adına gençlik komitesi kurarak çeşitli semtlerde molotofkokteylli, havai fişekli ve el yapımı bombalı saldırılar gerçekleştirdikleri tespit edilen 9 kişi yakalandı.

 

Gözaltına alınanların ikametleri ve üzerlerinde yapılan aramalarda, el yapımı bomba yapımında kullanılan malzemeler, örgütsel eğitim amaçlı dergi ve kitaplar, bilgisayarlar, hard diskler, çok sayıda örgütsel doküman, cep telefonları, flaş bellekler, sim kartlar, CD, DVD ve hafıza kartları ele geçirildi.

 

Zanlıların, 21 Şubat-3 Nisan arasında 14 ayrı molotofkokteyli, havai fişek, basınç etkili bombalı saldırı, Diyarbakır'daki izinsiz Nevruz kutlamaları sırasında 11 aracın yakılması ve çeşitli tarihlerde yapılan kanunsuz toplantı ve yürüyüşlere katıldıkları, ayrıca güvenlik güçlerine yönelik eylem hazırlığında oldukları tespit edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler