PKK'ya Cudi'de ağır darbe: 27 ölü

Terör örgütü PKK'nın önde gelen isimlerinden, 'Rubar Fırat' kod adını kullanan HPG Askeri Konsey üyesi Seyfettin Işık, Cudi Dağı'nda ölü ele geçirildi.Yaklaşık 20 yıl önce dağa çıkan Işık, sözde Amed ve Botan sözde eyalet komutanlıkları yapmıştı. Işık, Da

PKK'ya Cudi'de ağır darbe: 27 ölü

Terör örgütü PKK'nın önde gelen isimlerinden, 'Rubar Fırat' kod adını kullanan HPG Askeri Konsey üyesi Seyfettin Işık, Cudi Dağı'nda ölü ele geçirildi.

Yaklaşık 20 yıl önce dağa çıkan Işık, sözde Amed ve Botan sözde eyalet komutanlıkları yapmıştı. Işık, Dağlıca'da 12 askerin şehit olduğu saldırının da planlayıcıları arasında yer almıştı. Aralık ayında, Cudi Dağı'nda yapılan operasyonlarda 27 terörist öldürülmüş, 5'i de teslim olmuştu.

Kendisine yakın internet sitelerine bir açıklama yapan terör örgütü, Cudi Dağı'ndaki kayıplarından birini daha kabul etti. 16 Aralık günü Cudi'de yaşanan yoğun çatışmalar sırasında sözde komutanlarından 'Rubar Fırat' kod adlı Seyfettin Işık'ın öldüğünü belirten terör örgütü PKK, 1973 Mardin doğumlu olan Işık'ın 1992 yılında üniversite okuduğu esnada örgüte katıldığını belirtti.

PKK, ölüm hadisesini geç kabul etmelerini de iklim şartları ve militanların hayatını tehlikeye koyacak teknik araçların kullanılmamasına bağladı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem