PKK'ya bir de sanal darbe

Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Hakkari ve Gaziantep'te eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, terör örgütü PKK adına özel ve kamu kurumlarına ait web sitelerini çökerterek, örgütün propagandasını yaptıkları tespit edilen 7 kişinin gözaltına alındığı bil

PKK'ya bir de sanal darbe

Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Hakkari ve Gaziantep'te eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, terör örgütü PKK adına özel ve kamu kurumlarına ait web sitelerini çökerterek, örgütün propagandasını yaptıkları tespit edilen 7 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında 21 Aralık 2011 günü 5 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu operasyonda, terör örgütünün yurt dışında faaliyet yürüten elemanlarından aldıkları talimatlar doğrultusunda özel ve kamu kurumlarına ait web sitelerini çökerterek, orada örgütün propagandasını yaptıkları belirlenen 7 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Açıklamada, gözaltına alınan kişilerin, terör örgütü adına hacker grubu oluşturdukları, kamu kurumları ile ticari ve bilgilendirme amaçlı özel şahıslara ait internet sitelerine sanal saldırı düzenledikleri ve siteye propaganda içerikli logo, metin ve örgütün elebaşısının resimlerini koydukları bildirildi.

Web sitesi sahiplerinin bu şekilde maddi ve manevi zarara uğratıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Şahısların, vatandaşlarımıza ait banka hesap bilgilerini temin ederek banka hesaplarına ulaşmaya çalıştıkları, yönettikleri sitelerde örgütün kırsal alanına katılımı teşvik ettikleri, kitlesel katılımlı olayları saptırarak ve sanal ortamda sansasyonel nitelikte eylemler gerçekleştirilmesi yönünde çağrılarda bulundukları tespit edilmiştir.''

Açıklamada, zanlıların ev ve üzerinde yapılan aramalarda, çok sayıda hard disk ve bilgisayar, flash bellek, fotoğraf makinesi ve kamera ile örgütsel dokümanın ele geçirildiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler