PKK'ya 8. hava operasyonu

Terör örgütlerine yönelik hava operasyonları sürüyor. Dün saat 14:00'da başlayan 7. Operasyon gece yarısına kadar aralıksız sürdü. Operasyon kapsamında Kuzey Irak'ta PKK'ya ait mağara, barınak, sığınaklar vuruldu.  Operasyona Şırnak'ta şehit düşen teğmen

PKK'ya 8. hava operasyonu

Terör örgütlerine yönelik hava operasyonları sürüyor. Dün saat 14:00'da başlayan 7. Operasyon gece yarısına kadar aralıksız sürdü. Operasyon kapsamında Kuzey Irak'ta PKK'ya ait mağara, barınak, sığınaklar vuruldu.  Operasyona Şırnak'ta şehit düşen teğmen İbrahim Tanrıverdi'nin ismi verildi.

Edinilen bilgilere göre Diyarbakır Hava Üssü'nden kalkan uçaklar 80 sorti yaptı. Harekata F-16 uçakların yanısıra havada gözcü uçakları ve havada ihbar kontrol uçağı da katıldı. 

Uçakların yakıt ikmali havada yapıldı.

Vurulan hedefler arasında, toprak altı sığınaklar ağaç altı barınma alanları, gözetleme mevzileri, örgüte ait mühhimat ve malzeme depoları da var.

Bugün öğleden sonra yine bir operasyon başladı. Kuzey Irak'taki PKK hedefleri 30 uçakla yeniden vuruldu.

O operasyona Şırnak'ta şehit düşen onbaşı Hamza Yıldırım'ın adı verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem