PKK'nın uyuşturucu finansına darbe

Haber61 – Haber Servisi – Güneydoğu’da artan terör olayları uyuşturucu hap satanların işine yaratı. Haber61.Net’in edindiği bilgiye göre; Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Mücadele Şubesi (KOM) kent genelinde yapmış olduğu ope

PKK'nın uyuşturucu finansına darbe

Haber61 – Haber Servisi – Güneydoğu’da artan terör olayları uyuşturucu hap satanların işine yaratı. Haber61.Net’in edindiği bilgiye göre; Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Mücadele Şubesi (KOM) kent genelinde yapmış olduğu operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu madde satıcısını gözaltına alarak haklarında işlem yaptı. 2015 yılında Trabzon’da 462 kişi hakkında uyuşturucu madde ticareti yapmaktan işlem yapıldı.

PKK’NIN TERÖR OLAYLARI HAPÇILARA YARADI

2014 yılında ise bu sayının 165 olduğu verilere yansırken tutuklamalarda bir ayrıntı dikkatten kaçmadı.  Bölgede esrar, toz esrar, bonzai ve eroin gibi maddelerin yakalanmasında düşüş olduğu gözlemlendi. Bu durumun aksine ise uyuşturucu madde içerikli sentetik haplar, extacy gibi maddelerin yakalanmasında artış olduğu gözlemlendi. Bu durumun nedenin ise, eli kanlı terör örgütü PKK’nın doğu bölgelerinde yürüttüğü terör olayları olarak gözüküyor.

UYUŞTURUCU PARALARINDA ÖRGÜT KAYIPTA

İstihbarat kaynaklarından Haber61’den Şükrü Üçüncü’nün edindiği bilgiye göre; Diyarbakır, Şırnak ve Hakkari başta olmak üzere doğu illerinin bir kısmında dış güçlerden destekli olarak hendek kazarak asker ve polislere ateş açan örgüt kendisini en fazla finans kaynağı olan uyuşturucu ticaretinde de ayağına sıktığı öğrenildi.

POLİS DURDURDU

Afganistan üzerinden İran, Irak ve Türkiye’nin doğu güzergahı kullanılarak yurdumuza sokulan uyuşturucu maddenin batı illerine yayılmamasının diğer etkenlerinden bir tanesi de polis ekiplerinin yol kontrollerini sıklaştırması ve zehir tacirlerine geçit vermemesi olarak gözüküyor. Öte yandan, Güvenlik güçleri tarafında darbe üstüne darbe yiyen PKK’nın da uyuşturucu gelirinin düşmesi de finansal olarak zayıflamasına neden olduğu bilgisine ulaşıldı.

TRABZON KOM’un YAKALADIĞI MADDELER

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar İle Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri kent genelinde yapmış olduğu faaliyetlerde yakalanan maddelerin yıllara göre dağılım şöyle;

1-766.jpg

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler