PKK'nın tuzağını polis bozdu

Eskişehir'de Anadolu Üniversitesinde okurken kaldığı yurttan gizlice ayrılarak PKK'nın saflarına katılan ve ailesinin isteği ile örgütün elinden kurtarılması istenen üniversiteli F.A., Muş'ta düzenlenen operasyonla yakalandı. Kaçırıldığı ileri sürülen F.A

PKK'nın tuzağını polis bozdu

Eskişehir'de Anadolu Üniversitesinde okurken kaldığı yurttan gizlice ayrılarak PKK'nın saflarına katılan ve ailesinin isteği ile örgütün elinden kurtarılması istenen üniversiteli F.A., Muş'ta düzenlenen operasyonla yakalandı. Kaçırıldığı ileri sürülen F.A.'nın kendi isteğiyle ailesinden habersiz PKK terör örgütü saflarına katıldığı belirlendi.

Kızının yurttaki kaydını da sildirdiğini belirleyen baba, bunun üzerine durumu polise bildirdi. Baba S.A., kızının terör örgütü PKK'nın elinde olduğunu ve dağ kadrosuna gönderileceği yönünde haber aldığını kaydetti. Polise başvurarak kızının terör örgütünün elinden kurtarılmasını isteyen acılı baba, şunları dile getirdi: "Ne olur kızımı PKK'nın elinden alın. Ben kızımı okuması için gönderdim. Kızımın okuyup, vatanına milletine faydalı bir insan olmasını istiyorum."

Babanın ihbarı üzerine harekete geçen Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri üniversiteli F.A.'yı bulmak için geniş çaplı çalışma başlattı. Genç kızın ailesinin yanından okumak için ayrıldıktan sonra terör örgütü PKK tarafından kandırılarak örgüt adına kullanıldığını belirleyen TEM polisi, planlı çalışma neticesinde üniversiteli F.A'nın dağ kadrosuna katılması için kuryelik yapan Anadolu Üniversitesi öğrencisi A.O.'yu yakaladı. A.O'nun (20) terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması Demokratik Yurtsever Gençlik Meclisi (DYGM) ve Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye Meclisi (KCK/TM) içinde faaliyet gösterdiği tespit edildi.

Bunun üzerine çalışmalarını daha da geliştiren TEM ekipleri, kurye aracılığıyla terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna götürmek üzere Eskişehir'den giden F.A.'nın izini sürerek kısa sürede buldu.

Eskişehir TEM polisi, F.A'yı Muş'ta düzenlenen operasyonla bir evde buldu ve gözaltına aldı. F.A.'nın kaçırılmadığı ve kendi isteğiyle PKK'nın dağ kadrosuna katılmak için Eskişehir'den okulunu bırakıp gittiği belirlendi.

Eskişehir'e getirilen F.A, emniyetteki ifadesinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler