PKK'nın sızma stratejisi

PKK’nın 5 yıldır uyguladığı yöntem akıllara durgunluk verecek cinsten...Bazı bakanlıklara sızma planı yapan terör örgütü, siyasal bilgiler ve hukuk fakültelerinde okuyan PKK'lı gençlere özel imkanlar sunmuş.Türkiye'deki okullara giremeyenler ise KKTC'de p

PKK'nın sızma stratejisi

PKK’nın 5 yıldır uyguladığı yöntem akıllara durgunluk verecek cinsten...

Bazı bakanlıklara sızma planı yapan terör örgütü, siyasal bilgiler ve hukuk fakültelerinde okuyan PKK'lı gençlere özel imkanlar sunmuş.

Türkiye'deki okullara giremeyenler ise KKTC'de parayla okutulmuş. Son KCK operasyonu terör örgütünün İçişleri ve Adalet bakanlıklarına sızma planlarını ortaya çıkardı. Tutuklanan avukatlarla birlikte terör örgütü PKK'nın hazırladığı ve 5 yıldır uyguladığı mülkiye ve yargı stratejisini de deşifre etti.

ÖĞRENCİLERE BURS İMKANI

PKK'nın İçişleri ile Adalet bakanlıklarına sızmak için başta İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Mersin, Erzurum, Samsun veAdanaolmak üzere 16 ilde oluşturduğu hücre evlerinde özellikle siyasal bilgiler ve hukuk fakültelerinde okuyan PKK militanı gençlere özel imkanlar sunduğu belirlendi. Bu özel şartlar arasında öğrencilere barınma yardımı yapıldığı ve karşılıksız burslar verildiği tespit edildi.

TÜRKİYE OLMAZSA KKTC

Sızma stratejisinin ikinci ayağında ise KKTC yer aldı. Üniversiteye giriş sınavında Türkiye'deki okullara girme başarısını yakalayamayan öğrenciler KKTC'deki üniversitelere yerleştirildi. Kıbrıs'taki üniversitelere giriş puanlarının daha düşük olması nedeniyle öğrencilerin buradaki okullara yerleştirilmeleri daha kolay oldu. Okulların 5 bin euroya yaklaşan yıllık ücretleri ile barınma-beslenme masrafları da örgüt tarafından karşılandı.

PARA İLE DİPLOMA

Sınav yoluyla da giremeyenler için örgüt, KKTC'deki bazı fakültelerden para karşılığı diploma sağladı. İstihbarat raporlarına göre PKK, militanlarının özellikle hukuk ve siyasal bilgiler fakültelerinden diploma almasına yardımcı oldu. Örgütün bu yolla şimdiye kadar 640 bin dolar vererek 200'e yakın militanı açıktan diploma sahibi yaptığı belirtiliyor.

"Denklik" sistemi önlerini açtı

Kıbrıs'taki özel üniversitelerin Türkiye'de YÖK tarafından denkliklerinin kabul edilmesi, militan öğrenciler için en büyük avantaj oldu. Bu sayede örgüt yandaşları Kıbrıs'ta aldıkları diplomalarla Türkiye'de avukatlığa ilk adımlarını attı. Hukuk mezunu gibi görünen militanların barolara diplomalarını sunarak avukatlık stajı yapmalarına kapı aralandı. Stajlarını tamamlayan militanlardan bazıları ise terör örgütü liderinin avukatlığını üstlendi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem