PKK'nın kilit ismi yakalandı!

 Kırsaldan aldığı talimat ve patlayıcıyı metropollere sızarak burada eylemi gerçekleştirecek teröristlere ulaştıran Hüsnü Ç. adlı kurye Hakkari Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin aylar süren takibi sonucu yakalandı.Üzerinden HPG kaşeli sözde vergilendirme mekt

PKK'nın kilit ismi yakalandı!

 Kırsaldan aldığı talimat ve patlayıcıyı metropollere sızarak burada eylemi gerçekleştirecek teröristlere ulaştıran Hüsnü Ç. adlı kurye Hakkari Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin aylar süren takibi sonucu yakalandı.

Üzerinden HPG kaşeli sözde vergilendirme mektubu ve sahte kimlik çıkan Hüsnü Ç.'nin örgütün önemli isimlerinden 'Kurdo' kod isimli Yusuf Saydut'un talimatları ile bombaları şehir merkezlerine ulaştırdığı tespit edildi. Ç.'nin verdiği bombalarla Avcılar'da bir parkta patlama yaşanmıştı. Polis, Yusuf Saydut'un Avcılar'daki bombalı saldırı ve Yüksekova'da sokak ortasında arkadan vurulan iki uzman çavuşun şehit edilmesi olaylarının talimatını verdiğini tespit etti.


Asker ve polisin arka arkaya düzenlediği operasyonlarla ağır darbeler yiyen PKK terör örgütünün bombaları dağıtan kurye ağındaki önemli bir isimi de aylar süren takibin ardından Hakkari'de düzenlenen bir operasyonla yakalandı. Eylül ayında Avcılar Marmara Caddesi üzerindeki bir parkta patlama meydana gelmişti. Yapılan çalışmalar sonucunda patlamaya gerçekleştirdiği iddia edilen A.A. İstanbul'da yakalandı.

Bomba malzemelerini yollayan kurye A.A.'nın verdiği bilgiler doğrultusunda eylemde kullanılan patlayıcının Hakkari'den gönderildiği belirlendi. Başlatılan takip sonucunda Hakkari polis eylem yapmak için şehirlere dağılan bombacılara malzemeyi gönderen örgütün kuryesi Hüsnü Ç.'nin kimliğine ulaştı. Aylar süren bir takip başladı. Hakkari Terör ve İstihbarat polisleri önceki gün düğmeye bastı. Terör örgütünün Öz Savunma Birliklerine yönelik düzenlenen operasyonda Hüsnü Ç. Şemdinli'de İzzet Akbaş adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalandı. HPG kaşeli haraç belgesi Gözaltına alınan Hüsnü Ç'nin üzerinde yapılan aramalarda bir not kağıdı üzerine yazılan HPG mühürlü tehdit mektubu ele geçti. Ekrem Baş isimli bir kişiden vergi almaya çalışan HPG'nin tehdit mektubu olduğu tespit edildi.

İki uzman çavuşun katili Hüsnü Ç.'nin yakalanması örgütün kanlı eylemlerini planlayan önemli bir isimi de deşifre etti. Ç.'nin örgütün Yüksekova sorumlusu "Yılmaz-Kurda" kod adlı Yusuf Saydut'tan talimat aldığı tespit edildi. Yapılan çalışmalar neticesinde Saydut'un Avcılar patlamasının yanı sıra Yüksekova'da asker ve polise düzenlenen saldırıların emrini verdiği, yine sokak ortasında öldürülen iki uzman çavuş suikastının da Saydut'un talimatlarıyla düzenlendiği ortaya çıktı. Güvenlik güçleri şimdi Yusuf Saydut'un peşinde.

 

 

 

  •  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler