PKK'nın kanlı planını İHA bozdu

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi yakınındaki Küçük Kato Dağı'nda bulunan güvenlik üs bölgelerine saldırı hazırlığı için keşif yapan PKK'lılara, gece baskını düzenlendi.Kobra helikopterleri, gece boyunca Kato dağındaki hedeflere bomba yağdırdı.İNSANSIZ HAVA AR

PKK'nın kanlı planını İHA bozdu

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi yakınındaki Küçük Kato Dağı'nda bulunan güvenlik üs bölgelerine saldırı hazırlığı için keşif yapan PKK'lılara, gece baskını düzenlendi.

Kobra helikopterleri, gece boyunca Kato dağındaki hedeflere bomba yağdırdı.

İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI PKK'LILARI TESPİT ETTİ
Beytüşşebap İlçesi'nin yanıbaşında bulunan Küçük Kato Dağı'nda bulunan ve eskeri birliğin güvenliğini sağlayan 2 üs bölgesine saldırı planı yapmak üzere keşif yapmaya gelen bir grup PKK'lı saat 22.00 sularında, insansız hava araçları (İHA) tarafından tespit edildi.

Görüntülerin Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndaki merkeze ulaşmasının ardından, saldırı hazırlığı başlatıldı.

FARKEDİLEN PKK'LILAR KAÇMAYA ÇALIŞTI
Verilen koordinatlar doğrultusuna 2 kobra helikopter, saat 22.30 sıralarında Küçük Kato Dağı'nda tespit edilen PKK'lılara bomba yağdırdı.

Havadan kobra helikopterlerinin bomba yağdırdığı PKK'lılara, güvenlik üs bölgelerinde bulunan nöbetçiler de uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Farkedildiklerini anlayan PKK'lılar kaçmaya çalışırken, helikopterden yapılan atışlarda izli mermiler ilçe merkezinden de çıplak gözle görüldü.

ÇATIŞMA YARIM SAAT SÜRDÜ
Silah sesleriyle birlikte caddede bulunan bir kadın, çocuklarının elini tutarak eve girerken, kahvede oturan erkekler de dışarı çıkıp saldırı anını izledi.

Yaklaşık yarım saat süren yoğun ateş ve bombardıman sonrası ölü ve yaralı sayısı hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem