PKK'nın imamları

Adana'da KCK'ya yönelik yapılan operasyonda aralarında BDP Adana İl Başkanı Mehmet Zeki Karataş ile PKK'nın 5 imamının da bulunduğu 9'u tutuklu 19 kişiden 16'sı 6 yıl 3 aydan 11'er yıl 3'er aya kadar hapis cezasına mahkum edildi. Yakalanamayan 3 sanık hak

PKK'nın imamları

Adana'da KCK'ya yönelik yapılan operasyonda aralarında BDP Adana İl Başkanı Mehmet Zeki Karataş ile PKK'nın 5 imamının da bulunduğu 9'u tutuklu 19 kişiden 16'sı 6 yıl 3 aydan 11'er yıl 3'er aya kadar hapis cezasına mahkum edildi. Yakalanamayan 3 sanık hakkındaki dosya ise ayrıldı.

Tutuklu sanıkların son sözlerinde Kürtçe savunma yapmak istedi, mahkemece ‘Kürtçe konuştukları görüldü" denilerek tutanağa geçirildi.
 
Terörle Mücadele ekiplerince 2011'in Ağustos ayında bölücü örgüt PKK'nın şehir yapılanması olan KCK'ya yönelik yapılan operasyonda 19 kişi yakalandı. BDP Adana İl Başkanı Mehmet Zeki Karataş ile ‘sivil itaatsizlik hareketi' kapsamında PKK tarafından alternatif Cuma namazı kıldırmaları için imam olarak görevlendirildiği iddia edilen İsa Turan, Abdulmecit Er, Mehmet Bozhan ve Murat Kurt ile bazı BDP'li 9 kişi 11 Eylül 2011'de tutuklandı.
 
Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘PKK'ya üye olmak, PKK'nın propagandasını yapmak, yardım etmek, tehdit' suçlarından yargılanan BDP'liler ve PKK'nın imamları karar duruşmasına çıktı. Karar duruşmasına tutuklu BDP Adana eski il Başkanı Mehmet Zeki Karataş, Mehmet Tayip Yıldız, Esmer Ece, Neval Aydın, Musa Ertaş, Mehmet Emin Oruç, Hüseyin Güloğlu, Mehmet Bozhan ve Murat Kurt ile avukatları katıldı.
 
CUMA NAMAZI KILDIRIYORLARDI
 
151 sayfalık iddianamede, KCK'nın BDP Adana İl Başkanlığı tarafından yönetildiği, BDP Adana İl Başkanı Mehmet Zeki Karataş ile diğer sanıkların, 2 Nisan 2011'de Hatay'da 7, 18 Mayıs 2011'de de Uludere'de 12 teröristin öldürülmesini, Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesini protesto ettikleri, ‘sivil itaatsizlik' kapsamında sivil Cuma namazları kıldırıp, vatandaşları da sivil Cuma namazı kılmaya zorladıkları, sivil sağlık taraması, sivil 23 Nisan gibi etkinlikler düzenleyerek bölücü örgütün propagandasını yaptıkları iddiasıyla suçlanan sanıklar suçlamaları kabul etmedi. 
 
‘2 CAMİYE EL KOYDUK'
 
PKK'nın sivil Cuma namazı kıldırmaları için görevlendirdikleri imamların, BDP yöneticileriyle yaptıkları telefon konuşmalarında Hicret Cami İmamı A.Y.'nin tehdit edilerek camiden kovulduğu ve lojmanına el konulmak istendiği yerine imam olarak örgütün imamı İsa Turan'ın geçirilmeye çalışıldığı ifade edilirken PKK'nın imamlarından Murat Kurt'un yaptığı telefon konuşmasında, "Birkaç camiye el koyduk. Gülbahçesi'nde 2 camiye el koyduk. Biri Hizbullahçıların, biri de Fettullahçıların" dediği iddia edilen sanıklar mahkemede kendilerine esas hakkındaki savunmaları soruldu. Sanıklar savunmalarını Kürtçe yapmak istedi.
 
KÜRTÇE SAVUNMA YAPMAK İSTEDİLER
 
Son sözlerinde de Kürtçe konuştular. Mahkeme Başkanı da, "Kürtçe konuştuğu görüldü" diyerek tutanağa geçti.
 
BDP İL BAŞKANINA10 YIL CEZA
 
Daha sonra mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme, ‘PKK örgüt üyesi olmak ve örgütün korkutucu gücenden yararlanmak' suçlarından BDP Adana eski İl Başkanı Mehmet Zeki Karataş'ı 10 yıl hapse mahkum etti.
 
Diğer sanıklar, İsa Turan, Murat Kurt, Mehmet Emin Oruç ve Hüseyin Güloğlu 11'er yıl 3'er ay, Mehmet Tayip Yıldız, Neval Aydın, Mehmet Bozhan ve Musa Ertaş 10'ar yıl, Mahmut İçlek, Şeyhmus Kabak, Mehmet Cihan Kıran, Esmer Ece, Abdulmecit Er, Kamuran Sunbat ise 7'şer yıl 6'şar, Cafer Temel ise 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklardan Diyaeddin Ulus, Hülye İpek ve Safiye Alağaş'ın davaları ise yakalanamadıkları için ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler