PKK'nın Hakkari sorumlusu öldü

PKK'ya ait bir internet sitesi, savaş uçaklarının bombardımanında aralarında örgütün Hakkari sorumlusu Yücel Halis'in de bulunduğu üst düzey 3 yöneticinin öldüğünü duyurdu.İnternet sitesindeki haberde 10 Ekim günü Hakurk ve Hinere kesimine yapılan bombard

PKK'nın Hakkari sorumlusu öldü

PKK'ya ait bir internet sitesi, savaş uçaklarının bombardımanında aralarında örgütün Hakkari sorumlusu Yücel Halis'in de bulunduğu üst düzey 3 yöneticinin öldüğünü duyurdu.

İnternet sitesindeki haberde 10 Ekim günü Hakurk ve Hinere kesimine yapılan bombardımanda örgütün önemli isimlerinden 'Cudi' kod adlı Rüstem Osman, 'Çiçek Kıçi' kod adlı Guhar Çekirge, Alişer Koçgiri kod adlı Yücel Halis'inde aralarında bulunduğu 7 PKK'lının öldüğü yer aldı.

Hava harekatında öldürülen Alişer Koçgiri kod adlı Yücel Halis'in eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ziya Halis'in yeğeni olduğu belirtildi. PKK'nın Hakkari bölge sorumlusu olduğu öne sürülen Halis, Hakkari Dağlıca'da 12 askerin şehit saldırı sırasında kaçırılan 8 askeri, Kuzey Irak'a giden Demokrat Toplum Partisi (DTP) Milletvekillerine tutanakla teslim etmişti.

SICAK TEMAS SAĞLANDI
Çukurca'da 24 askerin şehit edilmesinin ardından büyük bir operasyon başlatan güvenlik güçleri zaman zaman PKK terör örgütü mensupları ile sıcak temas sağladığı belirtiliyor.

Sabah saatlerinde 24 şehidin verildiği Kekliktepe'ye 5 kilometre uzaklıkta bulunan Işıklı köyü bölgesinde bulunan Hantepe'de PKK terör örgütü ile sıcak temas sağlandığı belirtildi. Sıcak temasın ardından Hakkari Dağ ve Komando Komutanlığı'nda çok sayıda kobra helikopterleri bölgeye gönderildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başlattığı hava destekli operasyonları devam ederken, Haftalı bölgesine de helikopterlerle bordo bereliler olarak tabir edilen özel eğitimli birliklerin indirildiği ifade edildi. İlçe merkezi ile Üzümlü köyünde bulunan birliklerden ise gece boyunca belli aralıklarla Kanimas bölgesine obüs top ateşleri yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem