PKK'nın gizli rotası ortaya çıktı

 8 Mayıs'ta 'bildiğimiz güzergahtan' çıkacağız" açıklaması yapan Murat Karayılan'ın işaret ettiği rotaya ortaya çıktı. Kandil'de düzenlediği basın toplantısında "8 Mayıs'ta 'bildiğimiz güzergâhtan' çıkacağız" açıklaması yapan Murat Karayılan'ın işaret ett

PKK'nın gizli rotası ortaya çıktı

 

8 Mayıs'ta 'bildiğimiz güzergahtan' çıkacağız" açıklaması yapan Murat Karayılan'ın işaret ettiği rotaya ortaya çıktı.
 
Kandil'de düzenlediği basın toplantısında "8 Mayıs'ta 'bildiğimiz güzergâhtan' çıkacağız" açıklaması yapan Murat Karayılan'ın işaret ettiği rotası ortaya çıktı.. PKK'lılar uzun ama risksiz yolu, Kırıkdağ'ı seçti.Akşam'ın haberine göre; Türkiye sınırlarında bulunan PKK'lılar çözüm sürecinde yaklaşık bir aydır belirli gruplar halinde Kuzey Irak'a geçiyor. Asıl toplu haldeki geçişler ise 8 Mayıs'ta başlayacak. Kandil'de basın toplantısı yapan Murat Karayılan'ın çekilme açıklamasında kendisine güzergâhla ilgili sorulara verdiği 'bildiğimiz yerden' yanıtının altından Kırıkdağ çıktı. Hakkari kırsalında bulunan Kırıkdağ, Kuzey Irak sınırına yaklaşık 30 kilometre. Sınıra uzak olmasına rağmen PKK bu yolu seçti. Çünkü Kırıkdağ coğrafi konumu itibarıyla sarp ve yüksek kayalıklarla dolu. Çevresinde askeri üs ya da yerleşim yeri yok. Bu nedenle PKK'lılar uzun ama çatışma riski az olan yolu tercih etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler