PKK'nın çekilme tarihini açıkladı

 Adalet Bakanı Sadullah Ergin, terör sorununu çözüm konusunda kritik mesajlar verirken, 2013 sonuna kadar PKK’nın silahlı unsurlarının sınırdışına çekilmesinin tamamlanmasını beklediklerini söyledi. 21 Mart’ta yapılması beklenen eylemsizlik çağrısı için “

PKK'nın çekilme tarihini açıkladı

 

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, terör sorununu çözüm konusunda kritik mesajlar verirken, 2013 sonuna kadar PKK’nın silahlı unsurlarının sınırdışına çekilmesinin tamamlanmasını beklediklerini söyledi.
 
21 Mart’ta yapılması beklenen eylemsizlik çağrısı için “Eylemsizlik ve çekilme birlikte olur” diyerek, çekilmenin de bu tarihte başlayacağını kaydeden Ergin, bu süreçte çekilme konusunda parlamentodan yasa çıkartılabileceğini de vurguladı. Öcalan’la BDP’liler arasındaki mektuplaşmaları MİT’in yürüttüğünü kaydeden Ergin, “Sürecin garantisi yok ama süreç olmazsa ne olacağının garantisi var” dedi. Kanaltürk’te konuşan Ergin, İmralı süreci ile ilgili şunları söyledi:
 
SÜRECİN GARANTİSİ YOK
 
Bir garantisi yok ama bu süreç yaşanmazsa ne olacağının garantisi var. 30 yıldır ne oluyorsa o olacaktır. Herkes kendi tarafındaki kayıpların istatistiğini tutacak. Hesabını tutacak.
 
NE ZAMAN ÇEKİLECEKLER?
 
Bu sürecin sağlıklı yürülmesi için ihtiyaç duyulan yasal düzenlemeler olursa. Mesela silahlı güçlerin yurtdışına çıkışı için düzenlemeye ihtiyaç var mıdır yok mudur, bu tartışılır. Silahlı unsurların Türkiye’yi terk etmesi gibi yasal düzenlemelere ihtiyaç olursa parlamentoya gelinir. 16 Haziran gibi tarihlere tebessüm ediyorum. Medyada hayal gücü yüksek arkadaşlarımız var.
 
Su mecraında akar. İmkanlar ölçüsünde bu süreçtir. Bir çekilme başlar, sürer gider. Süreç için belli zaman dilimlerine atıflar yapılır. Bu zaman dilimleri esneyebilir. Çıkacaklar ama birkaç sene sürer diye bir şey olmaz. Belli periyotlar vardır. 2013 sonuna kadar söylenen doğrudur. Eylemsizlik ve çekilme birlikte olur. Dağ kadrosu ise sonraki aşamalardır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem