PKK'nın bütçesi dudak uçuklatıyor!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, PKK ile ilgili yazdığı kitapta örgütün bütçesini de açıkladı. PKK'nın militanları için ayırdığı bütçe dudak uçuklatıyor.A Haber'de Selin Ongun'un sunduğu 'Bi Sormak Lazım' programı Çanak

PKK'nın bütçesi dudak uçuklatıyor!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, PKK ile ilgili yazdığı kitapta örgütün bütçesini de açıkladı. PKK'nın militanları için ayırdığı bütçe dudak uçuklatıyor.

A Haber'de Selin Ongun'un sunduğu 'Bi Sormak Lazım' programı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner'i konuk etti.

Yeni kitabı 'Hangi PKK' ile ilgili konuşan Laçiner, PKK'nın stratejisi, örgütün BDP ile ilişkisiyle ilgili olarak çarpıcı açıklamalar yaptı.

PKK'nın militanlarına ayırdığı bütçeyi de açıklayan Laçiner, bu paranın nerelere harcandığını da kalem kalem açıkladı.

İşte o açıklamalar:

"Rakamlar arttıkça lojistik sorunlar ortaya çıkar, harçlık verilir. 3 öğün yemek, kıyafet, ayakkabı... PKK çok geniş bir yapılanma. KCK zaten PKK'nın doğal bir parçası. Üniversitelerde, her mahallede PKK'nın cemaat benzeri yapılanması var. PKK'lı gençler bir noktada orada toplanır. Silahlı bir örgüt değil sadece. Bugün PKK 1 milyar doların üzerinde bir paraya hükmediyor. Batı Avrupa'da diaspora yapılanması var. Büyüdükçe etkinliğiniz azalmaya başlar, kontrolde zorluk yaşarsınız. PKK binden az militana sahip olsaydı çok daha efektif hareket edebilirdi."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem