PKK'nın ateşkes yapacağı tarih belli oldu

 PKK'nın üst kademesinin 6 gündür Kandil'de toplantı halinde olduğu ve Öcalan'ın hazırladığı ateşkes sürecini görüştüğü öğrenildi. BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Öcalan'ın Kandil'e ve Avrupa'ya yazdığı mektupların muhataplarına verilmek üzere gönderil

PKK'nın ateşkes yapacağı tarih belli oldu

 

PKK'nın üst kademesinin 6 gündür Kandil'de toplantı halinde olduğu ve Öcalan'ın hazırladığı ateşkes sürecini görüştüğü öğrenildi.
 
BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Öcalan'ın Kandil'e ve Avrupa'ya yazdığı mektupların muhataplarına verilmek üzere gönderildiğini söyledi.
 
Milliyet'in haberine göre, PKK'nın üst kademesi, 6 gündür Kandil'de toplantı halinde ve yönetim, Öcalan'a verilmesi için BDP ve DTK heyetine 18 maddelik "Silahsızlanma sürecinde gerçekleşmesi gereken istekler" hazırlıyor.
 
Kandil 6 Gündür Toplantıda
PKK'nın üst kademesinin 6 gündür Kandil'de toplantı halinde olduğu ve Öcalan'ın hazırladığı ateşkes sürecini görüştüğü öğrenildi.
 
Örgüt, BDP Heyetine Ne Diyecek?
Örgütün, BDP heyetine, "Öcalan'ın sözlerinin arkasındayız, barışa şans tanımaya hazırız" mesajı vereceği belirtiliyor.
 
PKK Ne Zaman Ateşkes İlan Edecek
PKK'nın ne zaman ateşkes ilan edeceği de netleşti. BDP heyetine 21 Mart'ta kutlanacak Nevruz'da kesin ateşkes ilan edileceği de iletilecek.
 
Kandil'den 18 Maddelik İstek
Öcalan'ın mektubunu okuyan Kandil yönetiminin Öcalan'a verilmesi için BDP ve DTK heyetine 18 maddelik "Silahsızlanma sürecinde gerçekleşmesi gereken istekler" hazırladığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem