PKK'nın Ağrı saldırısı sonrası tüm açıklamalar

Haber61 – Gündem Haberleri – PKK dün askeri üst bölgesine saldırıda bulundu. Bu saldırılarda 4 askerimiz yaralanırken 4 terörist ölü ele geçirildi. Hükümet açılım süreci içerisinde devam ederken eli kanlı teröristlerin böyle bir eyleme girmesi bir anda ka

PKK'nın Ağrı saldırısı sonrası tüm açıklamalar

Haber61 – Gündem Haberleri – PKK dün askeri üst bölgesine saldırıda bulundu. Bu saldırılarda 4 askerimiz yaralanırken 4 terörist ölü ele geçirildi. Hükümet açılım süreci içerisinde devam ederken eli kanlı teröristlerin böyle bir eyleme girmesi bir anda kafaları karıştırdı. Konuyla ilgili ilk açıklama siyasilerden geldi.

Bahçeli yaptığı açıklamada ‘PKK, Türkiye vatanı ve milletiyle teslim olmadan silahın devreden çıkarılmayacağını her defasında meydan okur gibi duyurmaktadır. Şayet AKP ile PKK arasında danışıklı dövüş bir saldırı planlanmış ve Mehmetçiğin kanı üzerinden bir siyaset tasarımı projelendirilmişse, bilinsin ki bunun hesabını hiç kimse veremeyecektir’ dedi.

ERDOĞAN NELER SÖYLEDİ

Erdoğan “Bugün Ağrı Diyadin’de askerlerimizi hedef alan saldırıda ülkemizdeki barış ortamını dinamitlemeyi, çözüm sürecini baltalamayı amaçlayan bölücü terör örgütü aziz milletimizin güvenliğini sağlamak için fedakarca görev yapan güvenlik güçlerimize bir saldırıda bulundu. Bu saldırıyı huzurunuzda şiddetle kınıyorum. Çatışmalar hala devam ediyor. 25 terörist askerlerimize karşı şu anda bir çatışmanın içinde. Şimdi malum siyasi parti bu bölücü terör örgütünün bu eylemleriyle oy toplamının gayreti içinde. Eğer demokrasi diyorlarsa eğer temel hak ve özgürlük diyorlarsa bunun yolu silahtan geçmez bunun yolu sandıktan geçer. Bu kafayla bu mantıkla bunlar hiçbir zaman bir yere varamaz. Kimileri hala eski alışkanlıklarını sürdürerek şiddete ve silaha sarılarak halkımızın iradesine ipotek koymaya çalışıyor. Kamu düzenini bozmaya yeltenenlere vatandaşlarımızın özgür iradesine ipotek koymaya kalkışanlara asla müsamaha gösterilemez. Bütün gücümüzle bunların karşısında duracağız. 7 Haziran seçimleri öncesinde Türkiye’yi karıştırmak isteyenler her fırsatı kullanıyor. Bu coğrafyada yaşadığımız sürece bu tür hadiselerin yakamızı bırakmayacağını biliyoruz” diye konuştu.

DEMİRTAŞ NELER SÖYLEDİ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise Ağrı’daki terör saldırısına ilişkin, “Detaylı bilgi alamadık. Tabii ki üzücü ve kaygı verici bir gelişme. Tam olarak nasıl gerçekleşmiş, iyi araştırılması soruşturulması lazım. Nihayetinde barış süreci diye bir süreci hep birlikte sahipleniyorsak silahlar sussun diye, kimse ölmesin, öldürülmesin, yaralanmasın diyedir. Bence herkesin buna dikkat etmesi lazım” dedi.

Demirtaş, terörist saldırıya ilişkin Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamadaki detayların sorulması üzerine de şunları kaydetti: “Bakamadım açıklamaya. Açıklamayı bir okuyayım ondan sonra değerlendirelim. Çünkü bir toplantıdan çıktım geldim. Ama Genelkurmay AKP’ye çalışmaktan vazgeçse iyi olur artık. Bu ülkenin ordusudur, bir  partinin ordusu değil. Kendileri de seçime giren bir parti değiller. Bu tür seçime endeksli açıklamalar veya adaylıkla ilgili spekülasyon yapacak açıklamalar yapmasalar iyi olur tabii ki.”

YALÇIN AKDOĞAN NELER SÖYLEDİ

Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da HDP’yi hedef aldı. Akdoğan “Ağrı’da halkımızın huzur ve güvenliği için gayret gösteren güvenlik güçlerimize yönelik terörist saldırıyı ınıyorum. Siyasal rekabete baskı, şiddet ve silah karıştırmak, halkın iradesine zorla ipotek koymaya çalışmak kabul edilemez. Kamu düzenine, seçim güvenliğine ve millet huzuruna yönelik girişimlere müsamaha gösterilemez. Ateşle oynayan kendisi kaybeder” ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU NELER SÖYLEDİ

Ertesi gün Başbakan Davutoğlu eşi ile birlikte GATA’da tedavi altına alınan askerleri ziyaret etti. Askerleri alınlarından öpen Başbakan Davutoğlu “sizlerle gurur duyuyoruz” dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ağrı’daki terör olayıyla ilgili olarak HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ortaya attığı iddiaları yalanlayarak, “Meşru bir siyasi partinin genel başkanı mı, yoksa bölücü terör örgütlerinin silahlı unsurlarının baskı yaparak, halkı yönlendirmek için yaptığı bu tür terör faaliyetlerini savunan, meşru kılmaya çalışan bir terör savunucusu mu? Gün, herkesin tavrını açık bir şekilde ortaya koyma günüdür” dedi. “Sayın Demirtaş yalan söylüyor ve gerçekleri saptırıyor” diyen Davutoğlu, olayın Türkiye seçim ortamına girerken bölücü terör örgütünün bir provokasyonu olduğunu savundu.

İşte TSK’dan yapılan açıklama:

11 Nisan 2015 tarihinde Ağrı ili Diyadin ilçesi, Yukarıtütek köyü bölgesinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan dört personelimizin, havadan tahliyesi esnasında bölgeye gelen vatandaşlarımızın, yaralı personelimize yardımı takdire şayan bulunmuş, vatandaşlarımızın Türk Askerine olan bağlılığının ve sevgisinin ne denli büyük olduğunu göstermiş, milletimizin birlik ve beraberliğinin güzel bir örneğini teşkil etmiştir.

Vatandaşlarımıza teşekkür eder, sağlık ve mutluluk dolu güzel ve huzurlu günler dileriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

DAVUTOĞLU YALANLAMIŞTI TSK DOĞRULADI

HDP Lideri Selahattin Demirtaş askerlerin bölge halkı tarafından kurtarıldığını iddia etmiş, Davutoğlu da bu iddiaya yönelik ‘yalan söylüyor’ demişti. Ancak TSK’nın yaptığı açıklama Davutoğlu’nun “Demirtaş yalan söylüyor” ifadelerini havada bıraktı.

ARTIK TÜRKİYE İLE SAVAŞMAYACAĞIZ DEMİŞTİ

Eli kanlı örgütün teröristlerinden Cemil Bayık, Almanya’dan PKK adına özür diledi. Alman WDR ve NDR yayın kuruluşlarına demeç veren Bayık, 1990’lı yıllarda Almanya’da otoyolların kapatılması ve göstericilerin kendini ateşe verdiği eylemler için özür diledi. WDR’de yer alan ve Bayık ile yapıldığı belirtilen röportajda, “Ben PKK adına Alman halkından özür diliyorum. Böyle birşey bir daha olmayacak” ifadelerini kullanan Cemil Bayık, PKK’nın Türkiye’ye karşı yürüttüğü mücadelenin artık bağımsız bir Kürdistan istemediğini, politik bir çözümü amaçladığını söyledi.

‘ARTIK SAVAŞMAYACAĞIZ’

Türkiye’ye karşı artık savaşmayacaklarını belirten Bayık, “Biz artık savaşa yeter diyoruz. Ne biz, ne de Türk devleti savaşla amacına ulaşabildi” diye konuştu. Kandilde yapıldığı belirtilen röportajda, PKK’nın önceliğinin IŞİD’e karşı mücadele olduğunu kaydeden Bayık, “Şimdi Sincar’da yoğun mücadele veriyoruz” dedi. Bu arada, Avrupa Birliği ve Almanya’da halen terör örgütü statüsünde olan PKK’nın durumunun yeniden gözden geçirilmesi için Sosyal Demeokrat Parti SPD’den talep geldi. SPD Parlamento Başkanvekili Rolf Mützenich, IŞİD’e karşı verdiği mücadele nedeniyle PKK’nın terör örgütü statüsünün yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Bayık’ın açıklamalarını WDR’e değerlendiren Rolf Mützenich, PKK’nın Almanya’da şiddetten vazgeçtiğini söylemesinin farklı bir söylem olduğunu belirterek, bunun kalıcılığı durumunda yeniden değerlendirme konusunda bir şansı hakkettiğini vurguladı. Konuya iliş- kin haberde WDR, Kerkük Valisi Necmeddin Kerim’in de PKK’nın terör örgütü statüsünün kaldırılmasını istediğine yer verdi. WDR, Kerkük Valisinin, “Almanlar Türklerden daha Türk olamaz. Türkiye şu an PKK ile pazarlık halinde” dediğini aktardı.

BUGÜNDE ASKERE SALDIRI OLDU

HAKKARİ'nin Şemdinli ilçesi'nde 100 kişilik kaçakçı gruba müdahale etmek üzere bölgeye giden askerlere taciz ateşi açıldı. Taciz ateşine anında karşılık verildi.

Genelkurmay Başkanlığı web sayfasında askerlere yönelik yapılan taciz ateşi ile ilgili açıklama yapıldı. Dün saat 08.30 sıralarında sınır birlikleri tarafından, yaklaşık 100 kişilik kaçakçı grubun, Irak’tan, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Anadağ Köyü bölgesine geçiş yaptığı tespit edildi. Açıklamada, şöyle denildi: "Söz konusu kaçakçı gruba müdahale etmek maksadıyla olay bölgesine gönderilen unsurlarımıza, aynı gün saat 11.45’de, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, uzun namlulu silahlar ile taciz ateşi açılmıştır. Yapılan taciz ateşlerine, unsurlarımız tarafından anında karşılık verilmesi üzerine taciz ateşleri kesilmiş, anılan grubun yurt içine girmesi engellenmiştir. Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatılmıştır."

EDİTÖR YORUMU

Türkiye gündemi son dönemlerde sıcak olaylar ile karşı karşıya kalıyor. Bu olaylar içerisinde hızlı bir şekilde seçime doğru yurt ilerliyor. PKK ve işbirlikçileri Kanlı eylemlerini artırması hep AK Parti’nin işine yarayacakken HDP’nin seçim sürecinde zarar görmesine neden olacak. Siyasi parti genel başkanları art arta yapılan açıklamalarından anlaşıldığı gibi güneydoğuda HDP’nin oylarına yönelik bir çalışma var. Öte yandan ele kanlı terör örgütü PKK’nın kış aylarında geri çekilme yaparak yaz aylarını bekliyor. Son 10 yılda her kış ayında ateş kes yaptığını duyurmuş ilkbahar ile birlikte tekrara eylemlerine devam etmiştir. 

Kaynak : DHA, İHA, CHA ve BBC 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem