PKK'lıların cesetleri böyle taşındı

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nin Kazan Vadisi'ne güvenlik güçleri tarafından karadan ve havadan yapılan operasyonların tamamlanmasının ardından öldürülen 24 PKK'lının cesedi incelenmek üzere geçen hafta Malatya Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti.CESETLER BÖYLE

PKK'lıların cesetleri böyle taşındı

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nin Kazan Vadisi'ne güvenlik güçleri tarafından karadan ve havadan yapılan operasyonların tamamlanmasının ardından öldürülen 24 PKK'lının cesedi incelenmek üzere geçen hafta Malatya Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti.

CESETLER BÖYLE TAŞINDI...
İHD Hakkari Şubesine başvuran aileler bölgede başka öldürülen PKK'lıların da olduğunu belirterek, BDP'li milletvekilleri ile birlikte Kazan Vadisi'nde PKK'lı cesedi aramıştı.

Önceki gün yapılan aramalarda 4 PKK'lı cesedi bulunurken, bugün de vatandaşlar ve çevredeki köylüler tarafından yapılan aramalarda 9 PKK'lının daha cesedi bulundu. Hakkari'ye 70 kilometre uzaklıkta bulunan Çukurca İlçesi'ndeki Kazan Vadisi'nin uzantısı olarak bilinen Piran Vadisi'nde 10 gün boyunca sürdürülen hava destekli operasyonlarda öldürülen PKK'lıların cesetleri Hakkari Valiliği'nden alınan izin üzerine aileleri ve köylüler tarafından aranıyor.

BİRİ KADIN 9 CESET DAHA BULUNDU
3 gün önce BDP'li miletvekillerinin de katıldığı aramalarda biri kadın 4 PKK'lının cesedi bulunarak Çukurca İlçesi'ne getirilirken, dün yine köylüler ve PKK'lıların aileleri tarafından yapılan aramalarda biri kadın 9 PKK'lının daha cesedi bulundu.

Kayalıklar arasında bulunan PKK'lıların cesetleri köylüler tarafından otopsi yapılmak üzere Çukurca İlçesi'ne götürülüp savcılığa teslim edildi. Köylüler ve aileler bölgede hala PKK'lı cesedi olabiliceğini belirterek aramalarını sürdüreceklerini söylediler.

Son olarak ölü bulunan 9 PKK'lı ile birlikte şu ana kadar operasyonda öldürülen PKK'lı sayısı 37 oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler