PKK'lılara müebbet hapis

Dağlıca saldırısına katılan PKK'lı, yaşamını yitiren her asker için müebbet hapis cezası aldıHakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde 2007 yılında 3'üncü Motorize Piyade Taburu'na yapılan saldırıya katıldığı tespit edilen PKK'lı terörist Cahit Sevi

PKK'lılara müebbet hapis

Dağlıca saldırısına katılan PKK'lı, yaşamını yitiren her asker için müebbet hapis cezası aldı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde 2007 yılında 3'üncü Motorize Piyade Taburu'na yapılan saldırıya katıldığı tespit edilen PKK'lı terörist Cahit Sevim ile ilgili iddianame tamamlandı. 6 sayfalık iddianamede PKK'lı Cahit Sevim'e şehit olan 12 asker için 12 kez müebbet ve farklı suçlardan toplam 384 yıl hapis cezası istendi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde bulunan 3'üncü Motorize Piyade Taburu'na 21 Ekim 2007 tarihinde PKK'lı teröristler tarafından yapılan saldırıda 12 asker şehit olmuş, 17 asker yaralanmıştı. Teröristler kaçırdıkları 8 askeri de bir süre ellerinde tutmuşlardı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı saldırı sonrası başlattığı soruşturma kapsamında 1 yıl önce Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde yakalanan ve Dağlıca saldırısına katıldığı belirlenen Cahit Sevim adlı PKK'lı ile ilgili belge ve bilgiler doğrultusunda hazırladığı iddianameyi tamamladı. Van 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 1 hafta önce kabul edilen iddianamede PKK'lı Cahit Sevim' hakkında şehit olan 12 asker için 12 kez müebbet hapis cezası istendi.

Sanık Sevimli hakkında ayrıca, 'Terör örgütü faaliyeti çerçevesinde askeri tesisleri tahrip etmek suçundan 12 yıl, kasten adam öldürmeye müebbet, kasten adam öldürmeye teşebbüs yaralı her asker için 20'şer yıl toplam 340 yıl, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak suçundan kaçırılan her bir asker için 4 yıl toplam 32 yıl olmak üzere tüm suçlardan da toplam 384 yıl hapis cezası istendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem