PKK/KCK davasında tutuklu sanık kalmadı

Polis ve dersaneye molotof, esnafa baskı iddianameli, parti toplantısı adı altında KCK faaliyetleri yürütüldüğü itiraflı davanın tüm sanıklarına tahliye... Ağrı’da, PKK/KCK terör örgütü adına çeşitli eylemlerde bulunduğu iddiasıyla haklarında iddianame ha

PKK/KCK davasında tutuklu sanık kalmadı
Polis ve dersaneye molotof, esnafa baskı iddianameli, parti toplantısı adı altında KCK faaliyetleri yürütüldüğü itiraflı davanın tüm sanıklarına tahliye...
 
Ağrı’da, PKK/KCK terör örgütü adına çeşitli eylemlerde bulunduğu iddiasıyla haklarında iddianame hazırlanan 15 sanığın yargılanmasına devam edildi. Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 11 tutuklu sanık bulunuyordu. Bu sanıklardan 4’ü ilk celselerde tahliye edilirken, 3’ü bir önceki duruşmada serbest bırakıldı. Bugünkü duruşmada verilen 4 sanığın tahliye kararıyla davada tutuklu sanık kalmadı.
 
Duruşmaya, 4’ü tutuklu olmak üzere 8 sanık katıldı. Mahkemenin, duruşmaya zorla getirme karar verdiği Ararat Aras salonda hazır bulundu. PKK/KCK üyeleri ile yaptığı görüşmelerin mesleği kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini savunan Aras, beraatını talep etti. Avukatlar ise davaya konu olan Demokratik Çözüm Çadırı, Alternatif Cuma gibi faaliyetlerin Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)’nin siyasi faaliyeti olduğunu savundu. Ancak sanık Rojda İnci, daha önce savcılığa verdiği ifadesinde bu eylemlerde parti toplantısı, çalışması altında KCK faaliyetlerinin yürütüldüğünü açıklamıştı. Ayrıca, sanıkların Ergin Aktaş isimli PKK/KCK terör örgütü üyesinin Doğubayazıt’ta gerçekleştirdiği bombalı eylemle alakası olmadığını savunan avukatlar, Aktaş’ın tanık olarak dinlenmesini talep etti.
 
Mahkeme ise verdiği ara kararda, Aktaş’ın tanık olarak dinlenmesi talebini reddetti. Gizli tanık Ağrı Dağı’nın dinlenmesine yer olmadığına karar veren mahkeme heyeti; Metin Yaşik, Rojda İnci, Mehmet Babayiğit ve Aydın Alkan’ın tutuklu kaldıkları süre ve delillerin toplanmış olmasını göz önünde bulundurarak tahliyelerine hükmetti. Dava, savcının esasa ilişkin mütalaasını hazırlaması için ileri bir tarihe ertelendi.
 
İddianamede, sanıkların, Ergin Aktaş’ın polis noktasına yönelik yaptığı bombalı eyleme katıldıkları, Doğubayazıt ilçesinde bulunan bir dershaneye molotoflu ve havai fişekli saldırı yapıldığı ayrıca sanıkların esnafı kepenk kapatmaya zorladığı bilgisi de paylaşılıyor. PKK/KCK’lıların cenaze törenlerini dahi örgüt propagandası amacıyla kullandığı ifade ediliyor. İddianameye yansıyan diğer önemli bir husus ise PKK/KCK’nın halkın dini değerlerini nasıl kullandığına dair. Buna göre; Doğubayazıt’ta PKK/KCK faaliyetleri kapsamında bir din adamları derneği kuruldu, Sivil Cuma eylemleri de bu kapsamda yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler