PKK'dan son 10 günde 47 saldırı!

PKK'nın, şiddet eylemleri, Cizre'de yol kesen sözde asayiş yapılanmasıyla birlikte artışa geçti. Özellikle karakol şantiyelerinde iş makinelerini ateşe verip işçileri kaçıran teröristlerin son 10 günde yaptığı saldırılar, güvenlik güçlerinin kayıtlarına y

PKK'dan son 10 günde 47 saldırı!
PKK'nın, şiddet eylemleri, Cizre'de yol kesen sözde asayiş yapılanmasıyla birlikte artışa geçti.
 
Özellikle karakol şantiyelerinde iş makinelerini ateşe verip işçileri kaçıran teröristlerin son 10 günde yaptığı saldırılar, güvenlik güçlerinin kayıtlarına yansıdı.
 
Şırnak'ın Cizre ilçesinde sözde asayiş birimi kurup yol kontrolü yapan, Diyarbakır Lice'de karakola baskın girişiminde bulunan PKK'nın son 10 günde 47 şiddet içerikli eylem gerçekleştirdiği belirlendi. 
 
Güvenlik güçlerinin kayıtlarına yansıyan bilgilere göre, eylemler Adana, Ankara, Diyarbakır, Hakkâri, İstanbul ve Mersin'de yoğunluk gösterdi. Molotoflu saldırılarla 7 bina kullanılamaz hale getirildi, 6 polis aracı ve 1 Jandarma karakolu tahrip edildi. Terör örgütü, yapımı devam eden baraj inşaatları ile yeni yapılan karakolları hedef seçti. Bölgede bazı şantiyelere saldıran teröristler iş makinelerini yakıp işçileri kaçırdı. Hakkâri'de 9 yaşındaki çocuk patlayıcıyla eyleme götürülürken parmakları koptu.
 
Şehir merkezlerinin yanı sıra kırsalda da sivil halka yönelik saldırılar dikkat çekti. 20 Haziran 2013 günü akşam saatlerinde Diyarbakır'ın Kutlu köyüne 8 araçla gelen 25 kişilik PKK'lı grup, köy halkına propaganda yaptı. Ardından muhtarı ve 3 bin liralık ziynet eşyası bulunan aracı kaçırdı. 23 Haziran'a kadar 50 bin dolar getirmesini istedikleri muhtarı, ailesini öldürmekle tehdit ettiler. Muhtar 19 Haziran'da serbest bırakıldı. 17 Haziran'da Hakkâri'de Kamışlı köyünde bir kişi kaçırıldı. 11 Haziran'da Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Ballıkaya köyünde, köy yolu açma çalışması yapmak için gelen 4 işçiyi tartaklayan teröristler iş makinesini yakıp olay yerinden kaçtı. Aynı gün Şırnak merkeze bağlı Milli köyünde, yol yapım işlerinde çalışan şantiyeye ait 2 iş makinesi, 1 dozer ve 1 ekskavatör ateşe verildi. 15 Haziran'da Bingöl'ün Yayladere ilçesine gelen 5 PKK'lı bölgede çalışan işçileri tehdit edip, 30 ton odunla, 5 aracı yaktı.
 
Cizre'de sözde asayiş birimi ile gündeme gelen ve adına Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDGH) denilen yapılanmanın dağıttığı bildirilerde kullanılan ifadeler de dikkat çekici. "Çözüm süreci nedeniyle rehavete kapılmayın" uyarısının yapıldığı bildirilerde, Ordu ve polisiyle devletin bütün kurumlarının bölgeden çıkarılacağı ileri sürülüyor. Köy ve mahalle muhtarları ile sivil toplum örgütlerini dolaşan örgüt üyelerinin, 'bize katılmazsanız seçime giremezsiniz' şeklinde tehditler savurduğu dile getiriliyor. PKK'nın, köy korucuları ile örgüte destek veremeyen vatandaşları ise "ajan, kelleci, kontra" gibi tanımlamalarla baskı altına almaya çalıştığı vurgulanıyor. Bu konuda örgüte yakın internet sitelerinde yapılan haberler, yürütülen propagandayı deşifre ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem