PKK’dan Kobani taktiği

Güvenlik güçleri, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarını zor hava şartlarına rağmen başarıyla sürdürüyor. Bölgedeki güvenlik kuvvetleri, PKK'lı teröristlerin Kobani (Ayn el Arap)'de uyguladıkları taktikleri Sur'a taşıdıkla

PKK’dan Kobani taktiği

Güvenlik güçleri, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarını zor hava şartlarına rağmen başarıyla sürdürüyor. Bölgedeki güvenlik kuvvetleri, PKK'lı teröristlerin Kobani (Ayn el Arap)'de uyguladıkları taktikleri Sur'a taşıdıklarını yansıtan fotoğrafları paylaştı.

Güvenlik kuvvetleri, terör örgütünü Doğu ve Güneydoğu bölgesinden "süpürme" operasyonunu aralıksız başarıyla sürdürüyor. Asker ve polisin tek vücut halinde yürüttüğü operasyonların Sur ayağında bugüne kadar 55 terörist etkisiz hale getirildi.

Bölgedeki kaynaklar, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yoğun kar yağışı altında eksi 8 derecede süren operasyona ilişkin fotoğrafları yayınladı.

Bölgedeki kaynaklardan alınan bilgiye göre, PKK'lı teröristler Sur'da mevzi olarak kullandıkları evlerin duvarlarına açtıkları mazgalları çap olarak küçük tutuyor. Kaynaklar, bunun sebebini "teröristler bu deliklerin az arkasından ateş ederek, merminin namludan çıktığı an ortaya çıkan "namlu ağzı alevinin" güvenlik birimlerince görülmesini engellemek, böylece yerlerinin tespit edilmemesini sağlamak" olarak açıklıyor.

Geniş bir mazgaldan ateş edilse, namlu ağız alevi kolaylıkla görülecek ve yerleri buna göre tespit edilebilecek. PKK'lı teröristlerin uyguladıkları bu taktiğin, "Ayn el Arap yani Kobani'den öğrenip buralara taşıdıkları bir taktik" olduğu tespit edildi.

PKK’dan Kobani taktiği

PKK’dan Kobani taktiği

PKK’dan Kobani taktiği

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem